Dočekao ga Zejd Šoto
277

Velikan duhovne muzičke scene Maher Zain stigao u Sarajevo, evo gdje boravi uoči koncerta

N. O.
Maher Zain, Aida Terzić i Zejd Šoto
Maher Zain, Aida Terzić i Zejd Šoto
Izvođač islamske duhovne muzike Maher Zain stigao je u Sarajevo, a uoči sutrašnjeg koncerta poručuje da se raduje druženju s bh. publikom.

Muzička zvijezda odsjeda u Pino Hotelu na Trebeviću, a kazao je kako je oduševljen prirodom koja ga okružuje, kao i srdačnim osobljem koje ga je dočekalo.

Već po dolasku brojni fanovi su ga "opkolili" tražeći fotografije i autograme, a dočekao ga je Zejd Šoto koji je organizator koncerta. Skoro sve karte za ovaj događaj su rasprodate.

Maher Zain i Aida Terzić
Maher Zain i Aida Terzić

Podsjetimo, koncert ovog svjetskog velikana duhovne muzičke scene održat će se u dvorani Zetra. Pored Mahera Zaina učešće na koncertu uzet će i Mesut Kurtish te lokalni nama poznati izvođači ovog muzičkog žnara, kakvi su Ahmed i Aziz Alili, latif Močević, te Zejd Šoto.

Maherova produkcijska kuća Awakening u saradnji sa organizatorom koncerta na čijem čelu je sam Zejd Šoto obećava vrhunski spektakl i nesvakidašnji ugođaj svim posjetiocima koncerta.

Šveđanin, Libanonskog porijekla, mladi, ali svjetski poznat pisac, producent, autor i kantautor najpoznatijih duhovnih pjesama i ilahija na svijetu, osvajač je, ne samo srca vjernika, već i onih, koji prepoznaju veličinu i utjecaj ovih muzičkih djela.

Nekada davno, radio je za najjače producentske kuće svijeta i Amerike, no svoje djelovanje u zreloj fazi u cijelosti je podredio ovom duhovnom žanru. Dobitnik je nekoliko svjetskih prestižnih nagrada.

Zanimljivo je da je 2020. godine objavio pjesmu posvećenu žrtvama genocida u Srebrenici.