Novi muzički aranžman
42

Voja Brajović se ponovo našao u ulozi Tihog: Njegovu legendarna uloga i dalje privlači pažnju

I. S.
Legendarni srbijanski glumac Vojislav Voja Brajović ponovo se našao u ulozi Tihog iz serije "Otpisani". Naime, objavljen je novi aranžman muzičke teme iz spomenute serije.
Muziku je davne 1972. godine komponovao Milivoje Mića Marković, a RTS je sada obradovao publiku poboljšanim aranžmanom. U snimanju je učestvovao i Big Bend RTS.

Naravno, Tihi se pojavljuje u spotu koji je na YouTubeu za dva dana prikupio skoro 40.000 pregleda. Spot, koji je snimljen na beogradskim lokacijama na kojima je snimana serija, režirao je Saša Gabrić.

Jugoslovenska televizijska serija "Otpisani", koja prati avanture ilegalaca u okupiranom Beogradu, bila je iznimno popularna. Snimljen je i film koji je zapravo spoj prve dvije epizode serije. Nastavak serije pod nazivom "Povratak otpisanih" premijerno je prikazan 1. januara 1978. godine.

Glavni protagonisti bili su Prle (Dragan Nikolić) i Tihi (Voja Brajović), koji su suprotstavljeni majoru Krigeru. Radnja je smještena u okupirani Beograd za vrijeme Drugog svjetskog rata i prati grupu partizana u civilu i ilegalaca čiji se životni ciljevi svode na to da po svaku cijenu, i ne birajući načine, osujete planove ljutog okupatora. Međutim, na tom putu nije uvijek sve išlo po planu, ali je dobro uvijek trijumfovalo nad zlom.