Oglasio se na mrežama
89

Zayn Malik odgodio svoju turneju "Stairway to the Sky" zbog smrti Liama Paynea

D. V.
Zayn Malik (Foto: Instagram/Screenshot)
Zayn Malik (Foto: Instagram/Screenshot)
Zayn Malik odgodio je svoju turneju "Stairway to the Sky" zbog smrti njegovog kolege i prijatelja Liama Paynea.

On je ovu vijest potvrdio na svojim društvenim mrežama gdje je napisao:

"Zbog teškog gubitka mog prijatelja, odlučio sam odgoditi američki dio turneje -Stairway to the Sky. Datumi nastupa bit će prolongirani za januar i objavit ću ih čim sve dogovorimo. Već kupljene karte će važiti za nove datume."

Nakon smrti Liama Paynea, Zayn se emotivnom objavom oprostio od svog velikog prijatelja i osobe koju je smatrao bratom.

"Liame, uhvatio sam se kako pričam naglas s tobom, nadajući se da me možeš čuti. Ne mogu se oteti pomisli da je bilo još toliko razgovora koje smo trebali imati u našim životima. Nikada ti nisam stigao zahvaliti što si me podržavao kroz neke od najtežih trenutaka u mom životu. Kada mi je kao 17-godišnjem djetetu nedostajala porodica, uvijek si bio tu s pozitivnim pogledom i ohrabrujućim osmijehom i davao mi do znanja da si iskren prijatelj", napisao je Zayn.

Zayn je istakao da su nekada imali i nesuglasice, ali da je Liam uvijek bio razumniji i držao se svog mišljenja.

"Što se tiče muzike, bio si najbolji. Poredeći se s tobom, ja nisam znao ništa, bio sam početnik a ti već profesionalac. Uvijek sam znao da se možemo osloniti na tebe. Tvojim odlaskom ja sam izgubio svog brata", istakao je.

Izrazio je veliko žaljenje jer se ne može na pravi način oprostiti od Liama i reći mu da ga je uvijek cijenio i poštovao.

"Zauvijek ću čuvati naše uspomene. Nema riječi koje bi objasnile kako se sada osjećam, osim uništeno. Gdje god si sada, nadam se da si dobro. Volim te brate", napisao je.

Podsjećamo, Liam Payne tragično je preminuo nakon pada s balkona hotela u Argentini, a mnoge njegove kolege, prijatelji i članovi porodice sa nevjericom su primili ovu vijest.