Oglasili se organizatori
54

Zbog sigurnosnih razloga otkazan koncert Miroslava Škore u Bugojnu

D. J.
Foto: Damir Spehar/Pixsell
Foto: Damir Spehar/Pixsell
Otkazan je koncert hrvatskog pjevača Miroslava Škore koji je trebao biti održan 9. septembra u Bugojnu, a organizatori navode kako su primorani to učiniti iz sigurnosnih razloga.

"Poštovani sugrađani i cijenjeni gosti, kompanija SWISS GASTRO d.o.o., s ciljem da s gostima i sugrađanima okonča ovogodišnju uspješnu ljetnu sezonu, planirala je koncert Miroslava Škore u ponedjeljak, 9. septembra 2024. godine, ispred kafe-bara 'Nukleus'. Kao ugostitelji koji svoje prihode najvećim dijelom ostvaruju upravo zahvaljujući našim vjernim gostima i sugrađanima – željeli smo najavljenim koncertom iskazati svoju zahvalnost svima vama. Besplatnim koncertom Škore željeli smo ukazati i na to da naš dugogodišnji poslovni uspjeh čini naša poslovna filozofija – da uvijek nešto treba vratiti zajednici, a ne samo uzimati. S iskrenim žaljenjem vas obavještavamo da smo primorani otkazati zakazani koncert Miroslava Škore na otvorenom – iz sigurnosnih razloga", navode organizatori u saopštenju.

"Brojna dešavanja i pokušaji da se ovaj nastup uvuče u prljave predizborne kampanje doveli su nas do toga da smo, kao odgovorni poslodavci i organizatori događaja, morali donijeti ovu odluku iako smo svjesni činjenice da ni na koji način ovim koncertom ne učestvujemo u spomenutoj kampanji. Očigledno je da su odgovorni pojedinci smatrali neophodnim da naš dugogodišnji rad – u vezi s organizacijom raznih nastupa muzičkih umjetnika u našem gradu – povežu s jednim od kandidata te ugroze sigurnost svih potencijalnih posjetilaca na koncertu", dodaju te navode kako će planirani koncert organizirati u zatvorenom.

"Mi vam čvrsto obećavamo da ćemo u što kraćem roku organizirati Škorin nastup u zatvorenom prostoru, gdje ćemo biti u mogućnosti adekvatno odgovoriti na sve sigurnosne izazove u najboljem interesu i izvođača i gostiju. Ovom prilikom želimo zauzeti jasan stav, a također molimo i sve političke aktere da našu kompaniju i naš rad ne uvlače u bilo kakva politička dešavanja. Svim kandidatima na ovogodišnjim Lokalnim izborima želimo svu sreću. Naravno, za našu bolju budućnost, želimo da pobjede oni koji će svojim znanjem doprinijeti dobrobiti i pozitivnom razvoju našeg grada", zaključili su organizatori.