Legendarna serija
99

Znate li ko pjeva uvodnu špicu "Lud, zbunjen, normalan"? Muzičar se prisjetio snimanja

I. S.
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
"Lud, zbunjen, normalan" jedna je od najpopularnijih serija ikada u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. No, mnogi gledatelji, a naročito oni mlađi, ne znaju ko je otpjevao uvodnu špicu.

Naime, riječ je o glumcu, muzičaru i grafičkom dizajneru Almiru Kurtu Kugli. On se za IN Magazin prisjetio kako je došlo do snimanja ove numere.

"To je bilo na inicijativu Dine Šarana, koji je i autor muzike za 'Lud, zbunjen, normalan'. Naravno, tada niko nije ni slutio kakav će uspjeh serija napraviti i da će ringtone na telefonima često biti: Treba li ti deda oraha i meda?'. Nakon toga sam snimio i songove za špicu serije 'Konak kod Hilmije'. Imam još četiri - pet songova snimljenih za razne filmove, tako da mogu komotno izbaciti album 'Soundtrack by Kugla'", rekao je.

Dalje je otkrio u kakvom sjećanju mu je ostala ekipa spomenute serije.

"Kad kažete 'ekipa serije', onda pomislimo na preko 50 posto glumaca iz regije. Zaista je kroz taj projekt prošla sama krema glumišta i baš bi bilo nezahvalno ikoga posebno izdvajati, izuzev presjajnog, predragog, predivnog Mustafe Nadarevića. Imao sam sreću igrati u preko 30 epizoda i svaki dolazak na set je bio posebna priča, svaki sat anegdota za sebe", naveo je.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Prisjetio se i svog oca, legendarnog Sabahudina Kurta. On je bio prvi bosanski pjevač koji je predstavljao Jugoslaviju na Eurosongu. Pjesmu "Život je sklopio krug" izveo je 1964. godine na Eurosongu održanom u Kopenhagenu.

"Jako sam ponosan i sretan što sam odrastao uz njega i imao privilegiju da se još kao dječak nalazim u društvu poznatih muzičara, pjevača, kompozitora, glumaca, režisera... Kad rastete u takvoj atmosferi, nemate strah od javnog nastupa i nemate nelagodu od susreta s idolima... Iz svega na kraju izvučete ono najbolje. Moram ponoviti, Bahina pobjeda na tadašnjem takmičenju za YU predstavnika na Euroviziji bila je prva pobjeda sarajevske popularne kulture nad tada dominantnim Zagrebom, Beogradom, Ljubljanom. Sve ostalo je došlo poslije te 1964. Ponos do neba", kazao je.