Sjajna atmosfera
0

Zoster i Matija Cvek zapalili publiku Mostar Summer Festa

D. J.
Foto; Press
Na oduševljenje brojnih festivaldžija iz cijele regije sinoć je počeo 12. Mostar Summer Fest. Publika je uživala u lijepom vremenu i fantastičnim koncertima prvog dana.

Uvertira je pripala mostarskom bendu KUD Kuvajt koji su publiku zagrijali za najudarnija imena večeri. Potom je čvrsti M.O.R.T. preuzeo i oduvao stage u svojih sat vremena žestoke punk svirke, većinom svirajući od kritike hvaljeni posljednji album 'Samo hrabro i bezveze!'. Matija Cvek i njegovi The Funkensteins zaplesali su s ljetom i mostarskom publikom koja je svojim gromoglasnim reakcijama dala jasno potvrdan odgovor na njihovo džentlmensko pitanje "Trebaš li me?".

Atmosfera je do usijanja došla kad se na stage popeo domaćinski bend Zoster, vjerojatno najtraženiji bend u regiji zadnjih godina. Regionalno relevantan bend na tipičan mostarski način je svirao kao da je u svom dnevnom boravku. A može se tako i posmatrati: MSF je Zosterov dom. U nepunih sati i pol vremena publika je s članovima benda uglas izvodila pjesme sa sada već jako popularnog novog albuma Najgori. Zoster nije zakinuo ni za vrhunske numere iz 20 godina bogate karijere. Bilo je fenomenalno ležerno, opušteno i iscjeljujuće. Zoster je pružio još jednu izvedbu za pamćenje.

Finale večeri je pripalo Hiljsonu Mandeli. Miljenik nove generacije festivaldžija je u svom premijernom MSF nastupu izazvao ludnicu na festivalskom parteru. Bila je to očekivana potvrda njegove superpopularnosti i trap dominacije. Drugu večer Mostar Summer Festa otvorit će Laka, a nakon njega publiku do ranih jutarnjih sati 'voze': Urban & 4, Galija, Edo Maajka i Crni Cerak & Lacku.

Festivalske kapije se i drugu večer otvaraju u 19 sati, a ulaznice je moguće kupiti na info pultu Mepas Malla u Mostaru, online putem sustava kupikartu.ba, svim prodajnim mjestima agencije kupikartu.ba širom BiH, kao i na ulazu u festivalsku zonu.