Pogledajte dio atmosfere
0

Sjajni izvođači napravili vrhunsku zabavu na drugoj noći Mostar Summer Festa

L. R.
Sjajna atmosfera na ovogodišnjem Mostar Summer Festu
Urban & 4 na ovogodišnjem Mostar Summer Festu (Foto: Press)
Kada u jednoj večeri imate lineup koji čine Laka, Urban & 4, Galija, Edo Maajka i Crni Cerak & Lacku, nema dileme da će to biti najbolja ovogodišnja noć Mostar Summer Festa.

Ususret novom albumu, drugu večer ovogodišnjeg festivala otvorio je Laka koji je u sat vremena svirke donio publici ono po što su došli od njega da i dobije, a to je čisto veselje. Od "Brke" do "Mame", nizao je hitove, nasmijavao publiku i bio eklektični showman.

Urban & 4 su na pozornicu izlili čistu i nepomućenu emociju. Spontani emotivac Urban donio je na fest svoju muziku koja, kao i on, stari poput vina. Urban je s godinama sve bolji i bolji i sve sigurniji u svoje muzičke odluke, da se čini da ne može pogriješiti, šta god da snimi. Takav je bio i sinoćnji nastup – bez ijedne greške. Redao je provjerene hitove i dodavao nove numere. Pjesma "Blijeda u proljeće" je bila vrhunac nastupa.

Potom se pozornica pripremila za Galiju. Niški veterani, jedan od najznačajnijih bendova u regiji, izveo je set gotovo isključivo sastavljen od najvećih hitova. Profesionalna i svirački besprijekorna svirka emocionalno je 'vozila' krcati festivalski parter. Uživalo se u prisjećanju na neka dobra stara vremena i slavio se život što teče u danom tenutku. Totalno zajedništvo benda i publike, potpuna muzička euforija.

Za razliku od dirljive atmosfere Galije, uslijedio je bombastičan nastup najvećeg repera kod Bosanaca i najvećeg Bosanca među reperima. Uzajamna gotivnost koju imaju Edo Maajka i MSF publika traje godinama. Edo je toj publici podario gotivan energični presjek cijele karijere, s puno skakanja na pozornici. "No sikiriki" stilom nastupa potvrdio je svoj status rap ikone.

Završnica večeri pripala je beogradskoj trap ekipi Crni Cerak & Lacku. Od beatova s beogradskog asfalta vinuli su se do milionskih pregleda na YouTubeu, najviše zahvaljujući soundtrack megahitu iz filma "Južni vetar". Da su uspješno prešli taj put, potvrdio je sinoćnji nastup u savršenoj korespondenciji beatova s MSF publikom.

Na finalnoj večeri kojom ćemo se oprostiti od 12. Mostar Summer Festa, očekuje nas otvaranje uz Jufkamental, a onda provod do ranih jutarnjih sati uz Marčelo & Band, Zabranjeno pušenje, Mileta Kekina i Mimi Mercedez.

Festivalske kapije se i posljednju večer festivala otvaraju u 19 sati, a ulaznice je moguće kupiti na info pultu Mepas Malla u Mostaru, online putem sistema kupikartu.ba, svim prodajnim mjestima agencije kupikartu.ba širom BiH, kao i na ulazu u festivalsku zonu.