U 31. godini
32

Zvijezda One Directiona Liam Payne poginuo nakon pada s balkona

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Liam Payne, bivša zvijezda One Directiona, preminuo je u 31. godini u Argentini nakon pada s trećeg sprata hotela u Buenos Airesu.

Policija je saopćila da je otkrila Payneovo tijelo nakon što je ekipa hitne pomoći odgovorila na poziv u otmjenoj četvrti Palermo.

Payne je stekao svjetsku slavu kao dio veoma popularnog benda stvorenog u TV emisiji X Factor 2010. godine, zajedno sa Harryjem Stylesom, Louisom Tomlinsonom, Niallom Horanom i Zaynom Malikom.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Ranije ovog mjeseca, Payne je prisustvovao argentinskom koncertu svog bivšeg kolege iz grupe One Direction Nialla Horana.

Prema informacijama policije u Buenos Airesu, policajci na terenu prvo su odgovarali na prijave "o agresivnom čovjeku koji je možda bio pod dejstvom droge i alkohola".

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Kada su stigli u hotel, službenicima je rečeno da se u unutrašnjem dvorištu čuo krik. Ubrzo nakon toga, otkrili su tijelo nakon čega je pokrenuta policijska istraga.

Direktor hitne medicinske pomoći Alberto Crescenti rekao je lokalnim medijima da je Payne zadobio "teške povrede" i da će biti obavljena obdukcija.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Crescenti je odbio da odgovara na pitanja o okolnostima Payneovog pada sa balkona.

Ministarstvo vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva potvrdilo je da je u kontaktu s vlastima u Argentini "u vezi smrti jednog Britanca".

Payne je samo nekoliko sati ranije na Snapchatu objavio poruku: "Lijep je dan ovdje u Argentini."

Nakon što su se pojavile vijesti o njegovoj smrti, fanovi su se počeli okupljati ispred hotela u Buenos Airesu paleći svijeće.

Payne, koji je rođen u Wolverhamptonu u Velikoj Britaniji, prvi put je pokušao da osvoji slavu kada je bio na audiciji za ITV talent show The X Factor 2008. – ali mu je član žirija Simon Cowell rekao da se "vrati za dvije godine".

Učinio je to, impresionirajući sudije 2010. godine, sa još četiri solo nade u boot camp fazi. Tako je rođen One Direction.

Grupa je imala četiri albuma broj jedan u Velikoj Britaniji i četiri broj jedan singla, kao i prva mjesta na top listama širom svijeta, prije nego što je objavila da ide na pauzu 2015. godine.

Godine 2017., Payneov debitantski solo singl Strip That Down, koji je zauzeo treće mjesto na Službenoj UK Chart, i njegova saradnja sa Ritom Ora na pjesmi For You - iz soundtracka Fifty Shades Freed - također su dospjeli u top 10.

Započeo je vezu sa zvijezdom Girls Aloud Cheryl Tweedy 2016. godine, a sljedeće godine su dobili sina Beara. Par se razveo 2018.