Komentari (136)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I ja se student iz Hrvatske sjećam Kurban Bajrama, moja siromašna gazdarica toga dana mi je donosila pečenu bravetinu, nije mi bilo jasno o čemu se radi. Kasnije sam naučio i shvatio, poštujem taj lijepi običaj, i danas volim bravetinu. Neka svim muslimanima na dobro dođe Kurban Bajram.
Trebamo lajkati ove komtare tipa Teheran i slicno, nek crnu ove Srbende od muke, gledamo ih svakodnevno kako dolaze i uzivaju i trose u “Teheranu” i ne bune se uopste. Samo fol ovdje na komntarima im prorardi srpski patriotizam!
Razlika između islama i katolika sljedbenika knjige je kao vlas kose! Živ ti bio 100 godina!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
...otkad se kod muslimana ovo kiti za Bajram,neki novi obicaji?
Nacionalizam, podjele i papanluk u Sarajevu je dostigao svoj vrhunac. Nema ovo veze sa skromnim i lijepo zamisljenim, humanim vjerskim praznikom. Bitno je odvojiti se i zapisavati teritoriju na svakom cosku.
Sarajevo je multietično koliko i Teheran.
Seljakluk
Nadam se da će ovako biti ukrašen grad i kada bude neki blagdan kojeg slave manjine !
Ljepši bi ukras bio oprane ulice i očišćen grad. Samo kažem.
Ovima koji se pitaju zasto se to okitilo. Prije par godina u Istanbulu ali i u UAE Dubai gradovi doslovice gore od ukrasa u danima Bajrama. Ni po cemu neodudaraju od sjaja, ljepote i ukrasavanja svih velikih Svjetskih metropola u danima Katolickog Bozica. Predivno je to vidjeti i u nasoj Bosni & Hercegovini. Zasto da ne?!
Sretne Bajramske Blagdane svima u B&H, Dijaspori i Muslimanima u Svijetu. Pozdrav i fine zelje svim ljudima dobre volje❤️
Ha eto. Par kugla lampica.
kakve ulice,jedna ulica Titova i vozdra
Cuj ukrasavanje za Bajram, pa nije Bozic...uhljebi lovu uzelu na ovome treba to tuzilastvo odmah istrazivati.
"Musliman sam majko, na dzamiji srece, pet somuna, pet baklava, pet cevapa i bravetine komad, sisa, pivo i jos sijaset drangulija, nakrivim fes, a ni turban mi nije mrzak, pa odvrnem Cecu." Evo, ovakvi postovi dobivaju minuse, jer se autor ocigledno zajeþava sa religijom drugih ljudi. Elem, svima koji slave bajrambarucola.
Pravo blagdansko ozračje,još samo snijeg da padne.👍
Mozete vi sliniti i pisati sta hocete, ali ja kao kao bivse SDA glasac, a trenutno niciji glasac, sam pozitivno iznenadjen, ovako nesto izgleda ove SDA-ovce nisu smijeli uraditi.
novogodisnja rasvjeta za bajram? ovi bahlijanderi su stvarno pogubljeni od poturchenosti.
Ljepse bi bilo da su nam poklonili miris baklave i hurmasica tokom Bajrama carsijom nego ovo
Gedzarluk