Legendarni glumac
154

Alain Delon sahranjen u strogoj tajnosti, fanovi se pojavili ispred imanja

L. R.
Alain Delon (Foto: EPA-EFE)
Alain Delon (Foto: EPA-EFE)
Legendarni glumac Alain Delon sahranjen je danas u Douchyju, a unatoč želji da bude sahranjen u tajnosti, veliki broj fanova i novinara okupio se ispred njegovog imanja.
Porodica je inzistirala na tome da glumac želio da se njegova sahrana održi u najstrožoj privatnosti samo s članovima porodice i odabranom grupom prijatelja.

Na imanju poznatom kao La Brulerie nedaleko od sela Douchy u Loiretu, većina pozvanih gostiju pristigla je u crnim luksuznim terencima sa zatamnjenim staklima.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Nekoliko sati prije početka ceremonije lokalna policija i žandari zatvorili su glavnu cestu. Ljudima koji su prisustvovali sahrani, rečeno je da odlože svoje mobitele tokom sahrane kako ne bi bilo fotografija. Čak je zabranjeno korištenje dronova.

Ministrica kulture Rachida Dati bila je među ožalošćenima, kao i Paul Belmondo, sin Delonovog velikog prijatelja i glumca Jean-Paula Belmonda te glumac Vincent Lindon, koji je održao govor.

Međutim, fanovi i novinari okupili su se ispred ograde njegove kuće na selu kako bi iskazali poštovanje prema glumcu.

Ispred ograde Delonovog imanja, fanovi su ostavili cvijeće i druge predmete poput fotografija i crteža s njegovim likom. Više od stotinu fanova prošetalo je do sela kako bi se upisali u knjigu žalosti postavljenu u blizini njegovog doma.

Delon je pokopan u kapelici koju je sagradio na imanju La Brulerie, čiji je vlasnik još od 70-ih godina prošlog vijeka. Kapelica se nalazi na groblju na imanju od gotovo 120 hektara.

Podsjećamo, članovi njegove porodice u nedjelju su objavili da je Delon preminuo u 88. godini. On je bio loše otkako je pretrpio moždani udar 2019. godine, a rijetko je napuštao svoje imanje u Douchyju. U aprilu 2024. sudija je Delona stavio pod "pojačano starateljstvo", što znači da više nije imao punu slobodu upravljanja svojom imovinom.