Uplatit će novac
223

Aleksandra Prijović i Filip Živojinović pridružili se Nikoli Rokviću u humanitarnoj akciji za BiH

L. R.
Aleksandra Prijović i Filip Živojinović/Nikola Rokvić (Foto: Pixsell/M.M./Instagram)
Aleksandra Prijović i Filip Živojinović/Nikola Rokvić (Foto: Pixsell/M.M./Instagram)
Aleksandra Prijović i Filip Živojinović pridružili su se Nikoli Rokviću kako bi podržali humanitarnu akciju za poplavljena područja u BiH.

Nakon što je pjevač Nikola Rokvić putem fondacije "Porodica", koju je osnovao zajedno sa svojom suprugom Bojanom Barović, objavio apel da se pomogne ugroženim područjima u BiH, njegovoj akciji pridružili su se i Aleksandra i Filip.

Kako navodi Nikola Rokvić, fondacija "Porodica" narednih mjesec dana prikupljat će novac za BiH, gdje je naveo da će se i Fondacija pridružiti s određenim iznosom.

"Veliki pozdrav, dragi ljudi. Kao što znate, velika i nezapamćena tragedija pogodila je Bosnu i Hercegovinu. Tako da se želim obratiti ispred fondacije 'Porodica' i da najavim da ćemo u narednih mjesec dana prikupljati sredstva za ugrožena područja i za ljude kojima je potrebna pomoć. Isto tako pozvao bih svoje kolege, prijatelje i sve ljude dobre volje, koji žele pomoći da uplate na dinarski i devizne račune. Naravno, mi ćemo kao 'Porodica' izdvojiti jedan iznos i uplatiti za pomoć BiH. Svako dobro i hvala", rekao je Nikola Rokvić.

Rokvić je putem Instagram priče otkrio da mu se osim Aleksandre i Filipa, u humanitarnoj akciji pridružio i srbijanski nogometaš Lazar Marković. Više o mogućnostima doniranja možete pronaći na Instagram profilu Fondacije.

Podsjećamo, novac ugroženima možete donirati pozivom na broj 17039, direktno na stranici Pomozi.ba, kao i uplatama na transakcijski račun. Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 - ASA Banka d.d. Sarajevo.