Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisam ja čiko, Brega je prvi počeo :)) Budi jednom muško, i reci, jesam šta je
Hajd' nek bude Brega i "kriv", zbog odabira pjesme, ali ti ne smeta kad je uzimati novce od nastupa, Al' nazivati pjesmu o bivšoj ozbiljnoj državi i svojoj nekadašnjoj domovini parodijom, opisaću tvojim riječima da "prelazi svaki ukus", premda je ispravnije reći, je ispod svakog nivoa..
Alen se obruka. Obruka se ko muškarac. Obruka se ko "uposlenik firme Bijelo dugme". Obruka se ko pjevač te legendarne pjesme i albuma.
Hrvati bili protiv Jugoslavije, otcijepili se, danas postali kolonija EU sa 10% strane radne snage koja se rapidno uvecava i njima smeta zastava na koncertu.. a u skoro ce biti stranci u svokoj zemlji
Bregovic se krije iza ovog, tacnije sve je svalio na ovog, dok je on provocirao Thompsonovce sa tom pjesmom!
Zamislite udruge boraca koje su se borile u dogovorenom ratu izmedju tudjmana i miloševića! Ovih ih samo zavaljivali ali nikakve ozbiljne borbe nisu postojale! Mrtvi su trebali da bi tudjman i milošević mogli odradjivati svoje pljačke a ima dokaza da su imali zajedničke račune na inostranim bankama!
Pljuni i zapjevaj moja balkanska mahalo
Covjek ima HR drzavljanstvo, ali obzirom na naslijedjenu vjeroispovjest, udruge bi odmah protjerivale. Kada cemo shvatiti da vjera i nacija nisu isto. Mrzili je ili ne, Yuga je bila drzavetina u odnosu na ove danasnje. Sve je proizvodila i izvozila, imala inkubator strucnjaka, danas osvijestene nacionalne drzave nemaju nista od toga, jer vecinu su unistile.
udruge su smijesne. Prije svega, covjek lijepo objasni, samo pjesma iz starih vremena. Koliko god se trudili svi rodjeni do 1991 u rodnom listu imaju Jugoslavija, to se ne moze izbrisati. Drugo, covjek drzavljanin Hrvatske skoro pa cijeli zivot, o kakvom protjerivanju govorite.
Nek si ti odpjevao ovu našu. Koga svrbi neka se češe!
Nek si ti odpjevao ovu našu. Koga svrbi neka se češe!
Kakvi ograničeni dragovoljno, šta im je kriva Jugoslavija, hajde da su pjevali o Srbiji pa da se bune, sve je to politika, samo zalupana nacija može da krivi Yugu za nešto, ta zemlja je bila ponos svijeta i to niko ne može izbrisati
Jugoslavija je bila lijepa i voljena zemlja do kraja 80-tih a poslije su uspjeli da je obesmisle i unište
jel ono bijaše njegovo pravo ime Alija ? pa ga promjeni u Alen
Suncokret i paksu
Staja sam na bini, držao mikrofon, kad odjednom pustiše tu pjesmu. Samo sam usta otvarao. Goran je sve kriv. Ovo mi je naštimano. Nemojte me više ništa pitati, molim vas.
Alen mi je vazda na zivce iso jer je lik prava strina. I zbog ovog mi je neuporediv sa Tifom. Goran ajd ono kenja, nesto se izvuce bla bla, al ova tetka samo kuka...
Oj Alene šta se pravdaš bilo im je bolje sa Titom nego sad. Iskuliraj to!!!
Ne znam od cega bjezis crni Alene. Cega se stidis. Ovo sto ti pričaš nije strah nego stid meni se cini
Jugoslavija je bila i ostala 100 puta bolja od svega što je od nje nastalo!
Kakvi 100? Sto hiljada(tisuća) puta!