Nove optužbe
178

Amber Heard tvrdi da joj je Johnny Depp u izljevu bijesa slomio nos nakon Met Gale 2014.

N. O.
Amber Heard na današnjem ročištu (Foto: EPA-EFE)
Amber Heard na današnjem ročištu (Foto: EPA-EFE)
Svjedočeći po drugi put Amber Heard iznijela je nove optužbe na račun bivšeg supruga Johnnyja Deppa tokom višemilionskog suđenja za klevetu te je ispričala kako joj je glumac navodno slomio nos u izljevu bijesa nakon Met Gale 2014. godine.

Heard je u srijedu u suzama ispričala kako je izgledao prvi put kada ju je Depp navodno udario te kazala kako to nikad neće zaboraviti.

U četvrtak je nastavljeno njeno svjedočenje. Nakon što je opisala svoje sretne zaruke s glumcem, pojasnila je obrazac promjenjivog i povremeno nasilnog ponašanja između nekadašnjeg para.

Nakon njihove vjeridbe, Heard je svedočila da joj je, kada je tražila da potpiše predbračni ugovor sa zvijezdom, navodno rekao da je "jedini izlaz iz ovoga smrt", navodi Newsweek.

Heard je potom svjedočila da ju je Depp udario šakom i navodno joj slomio nos nakon Met Gale 2014. godine.

"Na Met Gali, optužio me je da flertujem sa ženom. Vraćamo se u hotelsku sobu, on me gura i hvata za ključnu kost. Sjećam se da je bacio flašu na mene, promašio me i udario u luster", ispričala je.

Depp je tada navodno udario Heard i slomio joj nos.

"Mučili smo se, veći je od mene. Udario me je, sjećam se da mi je nos bio natečen, crven. Opisala sam svom prijatelju koliko je bilo loše", dodala je.

Iako tužba proizilazi iz navodne štete po Deppovu karijeru, Heard je svjedočila da je njena karijera patila zbog njenog odnosa s Deppom, tvrdeći da bi on čitao scenarije i uznemirio se ako bi uključivali eksplicitne scene.

"Svaki put kad bih dobila scenario, bilo je bitno to kako sam se oblačila, znate? … Da li sam imala scene seksa?", tvrdila je prema New York Postu.

Heard je rekla da ju je Depp, dok je snimala "The Adderall Diaries" s Jamesom Francom optužio za prevaru te da je tuča je tada eskalirala, a glumac ju je navodno ošamario i udario nogom u leđa.