Romantični trenuci
17

Atletičar Noah Lyles zaprosio nekadašnju svjetsku prvakinju Junelle Bromfield

D. V.
Noah Lyles i Junelle Bromfield (Foto: Instagram/Screenshot)
Noah Lyles i Junelle Bromfield (Foto: Instagram/Screenshot)
Američki atletičar i olimpijski prvak na 100 metara, Noah Lyles zaprosio je svoju djevojku, nekadašnju svjetsku prvakinju, Junelle Bromfield.
Ovu vijest Lyles je podijelio na svom Instagram profilu, gdje se zahvalio svojim prijateljima što su bili dio ovog za njega važnog trenutka. Zaruke su proslavili u krugu najbližih članova porodice i prijatelja sa kojima su odlučili podijeliti sretne trenutke.
Prije nekoliko mjeseci, Junelle je progovorila i o prijetnjama s kojima se susretala zbog veze sa Lylesom.

Naime, 26-godišnju osvajačicu olimpijske medalje iz Tokija uznemiravali su na društvenim mrežama nazivajući je "prodanom" jer izlazi s američkim sprinterom, a neki su joj i prijetili smrću.

Lyles je i tada odlučno stao u odbranu svoje djevojke.

Podsjećamo, Noah Lyles američki je atletičar, sprinter koji se takmiči na utrkama na 100 i 200 metara. Na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2023. godine on je postao prvi čovjek nakon Useina Bolta koji je postigao trijumf u tri sprinterske discipline na jednom svjetskom prvenstvu.

Njegova zaručnica Junelle Bromfield bila je svjetska prvakinja u štafeti na 4x400 metara 2022. godine u Beogradu. Lyles i Bromfield u vezi su dvije godine.