Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad bi pokojna dobrotvorka Adelina Paulina Irby saznala kakva korupcija, nesposobnost i javašluk vladaju u Tužilaštvu KS ,koje zauzima zgradu koju je ona sagradila da bude od koristi, ustala bi iz groba i tražila da se zgrada sruši i da joj se vrate pare.
a šta bi tek hiljade i hiljade vakifa koji su svoje uvakufili za dobrobit islama uradilo,da vide koje otimanje raznih sistema kroz historiju se dešavalo...zamisli popis zemljišta austrougarski iz 1910. prema kojem Bośnjaci islamsske vjere imaju 92% posjeda BiH
Otvoriš komentare na ovaj i slične članake i vidiš koliko je na ovom portalu onih koji mrze ovaj grad, i onda ti neke napisane stvari na komentarima i na ovom forumu budu mnogo jasnije .
po kojem Radicu se zove ulica ?
Ulica je tako orjentisana da istice ljepotu Evangelisticke crkve, sadasnje Akademije likovnih umjetnosti. Danas kada stanete na isto mjesto nemate isti pogled jer ulaz u Akademiju zaklonjen mostom. Ja se jednostavno ne mogu pomiriti sa cinjenicom da je projektovan most koji nije vodio racuna o akademiji i okruzenju.
Pri tome su "projektanti" bili studenti dizajna, dakle trebalo je da imaju dodatni motiv da istaknu ljepotu te zgrade. Pri tome ne mislim da su trebali projektovati most u duhu 19.-og vijeka.
sta bi s miskinovom opjevanom ulicom
Titovu ulicu treba pretvoriti u pjesacku zonu!
Pa ne znam da je baš jedna od najljepših. Za mene je jedna od najlješih ulica Koševo, bivša Kralja Tomislava.
prvo bi trebalo osmisliti sadrzaje, ako se misli o pjesackoj zoni. trenutni sadzaji ove ulice, bybook i par restorana, po meni nisu dovoljni sadrzaji jedne pjesacke zone. da li se razmislja o prosirenju saobracajnica koje bi preuzele teret saobracaja iz radiceve ulice? najlakse je zatvoriti ovu ulicu, nisam protiv, ako ima razumno urbanisticko rjesenje.
Dajte Bakiru da to malo popravi sa svojim arhitektom Farukom Speerom, sad kako je ostao bez posla.
A onda su došli krkani sa Porsche i parkirali u traku i na trotoar, zalijepili kablove i stavili gajbe da je to samo "njihivo"
Ufff kolko bi ovde naroda moglo stat, ko na protestima u francuskoj mensecini. Da i mi malo protestvujemo protiv nato placenika i macrona, nema veze sto nismo francuzi :D
Nista na ovoj slici nije posebno lijepo, po meni je sad ulica ljepsa
Danas se jedva mozes kretati od auta, neki dan na cengic vili konjina gasira po trotoaru
Ova se ulica ne smije zatvoriti za saobracaj. Glupanu kojem to padne na pamet i eventualno uradi, spominjat cu mu familiju mnoogooo puta.
Kako je mocan pogled na jednu od tri najljepse gradjevine u Sarajevu - Akademiju likovnih umjetnosti. Izgradnjom mosta Festina lente taj pogled je zaklonjen. Steta. Izgradjen preskup most koji je jako skupo odrzavati i koji se ne stilom ne uklapa u okolinu.
Stjepan Radić, čovjek koji je rođen, živio i umro u Hrvatskoj,ničim nije zadužio Sarajevo da ima ulicu u istom pogotovo ako uzmemo u obzir njegovu knjigu-Živo hrvatsko pravo na Bosnu i Hercegovinu,gdje kao i ostali fašisti iz tog doba svojataju Bosnu...
Ova ulica bi se trebala zvati ulica Jovana Divjaka
Iskreno glupo mi je da ime ulice nosi neko ko nema veze sa Sarajevom,a toliko imamo ljudi koji zaslužuju to...pa ulica Davorina Popovića je iza aerodroma,mala slijepa ulica koja navečer služi da se omladina tarlaha, zar to nije šega,al uzeli u obzir ko vlada gradom dobeo je j to