Pogledajte atmosferu
586

Danis Tanović u svom domu u Sarajevu napravio veliku zabavu za filmaše, bila i Meg Ryan

I. S.
Danis Tanović, Meg Ryan (Screenshot: Instagram/maelys_derudder)
Danis Tanović, Meg Ryan (Screenshot: Instagram/maelys_derudder)
Bh. reditelj Danis Tanović napravio je veliku zabavu u svom domu u Sarajevu kojoj su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz svijeta filma, uključujući Meg Ryan.

Djelić atmosfere je na društvenim mrežama podijelila Danisova supruga Maelys de Rudder-Tanović.

Osim Meg Ryan, na ovoj zabavi su bili John Turturro, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Jovana Stojiljković, Una Gunjak, Mario Knezović, Elita Suleiman i mnogi drugi. Maelys se posebno zahvalila kustosici festivala Teresi Cavina koja je pripremila specijalitete za goste.

Maelys de Rudder-Tanović i Teresa Cavina (Foto: Instagram/maelys_derudder)
Maelys de Rudder-Tanović i Teresa Cavina (Foto: Instagram/maelys_derudder)

"Svake godine tokom Sarajevo Film Festivala, naš dom postane središte topline i tradicije, zahvaljujući predivnoj Teresi Cavina. Njegujući tradiciju koju je započela tokom Filmskog festivala u Cannesu, Teresa se na jedno popodne udaljila od svojih festivalskih obaveza kako bi kuhala za našu 'kinematografsku porodicu', koja je sve veća", započela je.

Dodala je kako su ove godine ushićeni što su ponovo vidjeli stare prijatelje i poželjeli dobrodošlicu novim licima. Teresa im je spremila rižoto s vrganjima i dinjom.

"Hvala, SFF, na nevjerovatnim prilikama koje donosiš našem gradu i što nas činiš dijelom ovako živopisnog i nezaboravnog događaja", napisala je.