Dokazni materijal
52

Detalji snimaka Diddyjevih zabava: Tokom orgija nosio majicu s natpisom "Bog je najveći"

I. S.
Foto: X
Foto: X
Zabave koje je organizovao P Diddy su se često odvijale nakon velikih muzičkih događaja poput Video Music Awards. New York Post je ekskluzivno objavio detalje snimaka reperovih zabava.
Tužioci su naveli da su zabave uključivale žene kojima su prijetili i primoravali ih da izvode iscrpljujuće, višesatne seksualne činove.

U ranim jutarnjim satima 29. augusta 2005. godine, nakon dodjele Video Music Awards, Diddyjeva zabava je još uvijek bila u toku. Glumica Eva Longoria ćaskala je s Fergie dok su se Ice-T, Quincy Jones, Jeff Gordon i Paris Hilton družili s ostalim gostima.

Nakon nekoliko sati su mnoge poznate ličnosti napustile afterparty, nema naznaka da su znale ili bile umiješane u ono što se sljedeće dogodilo.

Naime, zabava se iz noćnog kluba Inside the Space "prebacila" u Diddyjevu vilu. Tada su uslijedile orgije. Na snimcima se vidi kako dva muškarca imaju seks sa ženom koja je očigledno bila drogirana. Diddy se vidi u pozadini. Nosio je majicu s natpisom: "Bog je najveći".

Na drugom snimku se vidi par koji je imao seks na stolu dok je grupa ljudi stajala oko njih i posmatrala sve to. Na snimcima koji su pogledali novinari spomenutog medija je i Diddy koji je imao seks sa znatno mlađom slavnom djevojkom.

Prema datumima navedenim na videima je, između ostalog, utvrđeno da je Diddy organizovao zabave nakon dodjele Video Music Awards 2004. i 2005. u Miamiju, kao i nakon Superbowla 2005. u Jacksonvilleu.