Nove tvrdnje advokata
47

Diddyjevi slavni prijatelji u strahu od tužbe se već pokušavaju nagoditi sa žrtvama

N. O.
Foto: TMZ
Foto: TMZ
Poznati prijatelji Seana "Diddyja" Combsa navodno se već pokušavaju nagoditi sa žrtvama van suda kako bi osigurali da ne budu imenovani u predstojećim tužbama, kaže advokat iz Teksasa Tony Buzbee koji zastupa više od 100 tužitelja.

Buzbee je tvrdio da su u toku planovi da tuži nekoliko poznatih ličnosti koje su navodno pomogle muzičaru da prikrije seksualno zlostavljanje koje se dogodilo na njegovim zabavama.

"Ako ste prisustvovali jednoj od ovih zabava, ako hoćete, a prisustvovali ste i ranije, ili ste znali šta će se desiti – to jest, znali ste da se određena droga koristi u pićima zbog čega su ljudi bili prisiljeni i iskoristili - i bili ste tamo u prostoriji, ili ste učestvovali, ili ste gledali kako se to dešava i niste ništa rekli, ili ste pomogli da se to prikrije, po mom mišljenju, imate problem", rekao je Buzbee tokom pojavljivanja u TMZ Liveu u ponedjeljak.

Buzbee planira poduzeti pravni postupak protiv nekolicine poznatih ličnosti u ime svojih klijenata, iako advokat nije naveo imena. Neke poznate ličnosti su već postigla nagodbe.

"U svakom pojedinačnom slučaju, posebno u ovakvim slučajevima, mi prikupljamo naše podatke, prikupljamo dokaze, vršimo analizu, provodimo vrijeme sa žrtvom, a onda, pošto je to u najboljem interesu žrtve, pokušavamo riješiti ove stvari bez podnošenje javne tužbe, a mi smo to već uradili", objasnio je Buzbee, "To smo uradili sa nekolicinom pojedinaca, od kojih ste mnoge već čuli, i nastavit ćemo to da radimo".

Advokat je 1. oktobra najavio podnošenje grupne tužbe protiv Combsa. On zastupa 120 žrtava, od kojih su neke bile maloljetne u vrijeme navodnog seksualnog zlostavljanja. Najmlađa žrtva je imala 9 godina, a još jedan navodni optuženik od 15 godina.

Buzbee je tvrdio da je navodno zlostavljanje počelo još 1991. godine, sa prijavljenim incidentima koji su se dogodili 2024. godine. Žrtve, koje su raštrkane širom zemlje u državama uključujući Kaliforniju, Floridu, Georgiju i New York, javile su se nakon što su federalni tužioci podigli optužnicu protiv Combsa.

"Kada govorimo o starosti žrtava kada se to ponašanje dogodilo, to je šokantno", rekao je Buzbee tokom konferencije za novinare, "Najmlađa žrtva u trenutku događaja imala je 9 godina. Imamo osobu koja je imala 14 godina. Imamo jednu koja je imala 15 godina. Od 120 osoba koje su tužioci u ovim predmetima, 25 osoba je tada bilo maloljetno".

Combsov pravni tim je demantovao optužbe u izjavi datoj za Fox News Digital.

"Kao što je pravni tim gospodina Combsa naglasio, on ne može da se pozabavi svim neosnovanim optužbama u onome što je postalo bezobzirni medijski cirkus", izjavila je Combsova advokatica Erica Wolff, "I pored toga, gospodin Combs odlučno i kategorički negira kao lažnu i klevetničku svaku tvrdnju da je seksualno zlostavljao bilo koga, uključujući maloljetne osobe. Raduje se što će dokazati svoju nevinost i opravdati se na sudu, gdje će se istina utvrditi na osnovu dokaza, a ne spekulacije".