Povodom SFF-a
440

Hadžihafizbegović ugostio hrvatsku voditeljicu i njenu prijateljicu: Sarajevo je centar svijeta

D. J.
Foto: Instagram (Foto: I. Š./Klix.ba)
Foto: Instagram (Foto: I. Š./Klix.ba)
Hrvatska urednica i voditeljica Tončica Čeljuska stigla je u društvu prijateljice Renate Gubić, koja je upraviteljica zaklade "Hrvatska za djecu" u Sarajevo, a ugostio ih je bh. glumac Emir Hadžihafizbegović.

"Na Sarajevo film festivalu gosti smo Emira Hadžihafizbegovića, jednog od najvećih glumaca ovih prostora uopće. Snimio je više od 60 filmova, odigrao nekoliko stotina predstava. Dobitnik je brojnih nagrada, uključujući i Zlatnog lava na Venecijanskom festivalu za najbolju mušku ulogu. On je istinska zvijezda ali prije svega duša od čovjeka kojemu su jučer prilazili građani svih generacija sa željom za zajedničkom fotografijom i u manirima najjednostavnijeg čovjeka na svijetu, nikoga nije odbio. Bila je to večer za pamćenje u divnom društvu. Sarajevo je ovih dana centar svijeta. Građani ovog divnog grada oduševljavaju toplinom i srdačnošću. Restorani i barovi rade cijelu noć - odluka gradonačelnice. Na svakom koraku dobrodošlica. Sarajevo, ljubavi moja", napisala je Renata uz zajedničku fotografiju.

Tončica i Renata su prošetale sinoćnjim crvenim tepihom, a danas su se fotografirale i s bh. rediteljem Danisom Tanovićem.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Sarajevo Film Festival zatvara se večeras premijerom filma "Praznik rada".