Rođena u Sarajevu
36

Hrvatska glumica Daria Lorenci Flatz o borbi s tumorom: Dva mjeseca sam čekala na operaciju

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Daria Lorenci Flatz, hrvatska glumica rođena u Sarajevu, govorila je za Story.hr o svom zdravlju te se prisjetila kako je saznala da ima maligni tumor.

U intervjuu je otkrila kako je njen sin imao tek 10 dana kad je saznala za dijagnozu.

"Tokom druge operacije dobila sam i sepsu, ali uspjela sam Tina ponovo dojiti. Dok sam dva mjeseca čekala operaciju, pribojavala sam se jer ne znaš kakvo je zaista stanje dok te ne otvore. Ne znaš je li metastaziralo, a uz bebu imaš još dvoje djece od šest godina", ispričala je.

Naglasila je da je to bilo najgore: "Život ti je važan, ali još je deset puta važniji kad imaš djecu. S tim sam se jako teško nosila", ispričala je.

Napomenula je kako joj je suprug bio najveća podrška u ovom periodu.

"Razgovarali smo, imao je jako pozitivan stav da će sigurno sve biti u redu. Stalno sam si prizivala činjenicu da je u životu uvijek moguća takva situacija, ali da je nismo svjesni. Da svi sutra možemo ne biti, da te takve dijagnoze strašno približe toj spoznaju te da imamo golemi luksuz što možemo biti udaljeni od te činjenice", kazala je.

Istaknula je da je to zapravo dobro i sreća: "Blagoslovljeni smo svojim neznanjem jer bi ljudi valjda poludjeli kada bi stalno živjeli s tom mišlju, a ona je istina. Osvijestila sam da mi se dogodila izazovna situacija i da ništa nije gotovo. Naposljetku, imala sam jako puno sreće, prošla sam sve bez kemoterapije i zračenja jer je otkriveno na samom početku", dodala je.