O životnim izazovima
0

Influenserica Dunja Jovanić o mentalnom zdravlju: Ove godine mi je svašta nešto došlo na naplatu

A. Ć.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Srbijanska influenserica Dunja Jovanić jučer je putem Instagrama podijelila emotivan trenutak sa svojim fanovima.

Influenserica koja je na društvenim mrežama poznatija pod imenom "imfashionbabe" i koju na Instagramu prati gotovo 370 hiljada ljudi, otkrila je kako se već neko vrijeme bori s mentalnim zdravljem.

Na instagram storyu, uplakana i iscrpljena, Dunja je otvoreno je govorila o izazovima s kojima se suočila tokom ove godine. Uz kratak i emotivan opis kazala je kako joj je ova godina bila puna prepreka, emotivnih uspona i padova te da su ovi trenuci ostavili dubok trag na njeno mentalno zdravlje.

Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram

"Toliko jedva čekam da se završi ova godina i da se odbaci sve što je višak, manjak i sve ono čemu nije mjesto tu. Oduvijek sam bila pozitivac i znam sigurno da dolazi sve najbolje ikada, ali mi je nekako ove godine svašta nešto došlo na naplatu, od raznih nesigurnosti koje vučem još iz djetinjstva do neprestanog preispitivanja svega u mom životu i stvarno se osjećam loše posljednjih mjeseci", navela je influenserica.

Nakon objave, na društvenoj mreži X, pojavili su se brojni komentari podrške. Ljudi hvale njenu hrabrost što je javno progovorila o svojim problemima i poručuju da bi svi trebali otvoreno razgovarati o mentalnom zdravlju. Mnogi se slažu da je važno podići svijest o mentalnim izazovima i pružiti podršku onima koji se s njima suočavaju.

"Bilo bi lijepo da više infulensera priča o mentalnom zdravlju, a ne da pokazuju nerealan život pun uzbuđenja i sreće. Bravo Dunja", napisala je jedna od korisnica X.