"Da ne ostane nedorečeno"
125

Jasmin Duraković o tome gdje je proveo rat: Tu sam se nagledao svega što i nije bilo baš pohvalno

I. S.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Bh. režiser Jasmin Duraković je nakon kritika upućenih Rami Isaku na društvenim mrežama objavio status u kojem je odgovorio na pitanje gdje je proveo rat.
"Da ne ostane nedorečeno. Pita me u komentaru na FB Muhamed Švrakić: 'Gdje si ti bio u ratu 1992. - 1995.?'. Moj odgovor je bio: 'U TO kod Talijana, poslije toga u Glavnom štabu i patriotskim medijima, dok nas Kosovci i islamisti u Armiji BiH nisu posmjenjivali. Hvala na pitanju.' I tu sam se nagledao svega što i nije bilo baš pohvalno za našu časnu odbrambenu borbu pa nešto od toga ubacio u svoj film 'Nafaka'. Kao ovakvih scena", napisao je.
Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook

Podsjećamo, on je nedavno privukao pažnju javnosti komentarišući pjesmu "Snaga naroda", koju je objavila istoimena politička stranka Rame Isaka.

"Ja se pod zastavom (i zastavama) Rame Isaka neću boriti. Gluho bilo. Bosna je skroz nešto drugo!".

Nakon toga je objavio da je u ratu ponekad nosio kapu s ljiljanima i da je dao svečanu zakletvu da će braniti teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

"Čak sam i napisao tekst te zakletve, uz prateći motivacijski govor koji se čitao vojnicima Armije BiH diljem BiH. Bilo je to ljeto '92., početak rata. Na kraju je potpisan Dejtonski sporazum. Nismo bili previše sretni s njim, ali je donio mir zemlji. Uskoro smo dobili i novu zastavu. Trebalo mi je vremena, ali sam je zavolio", između ostalog je naveo.