Snimak s festivala
1

Je li Joaquin Phoenix nastavak "Jokera" nazvao užasnim? Na mrežama analiziraju šta je rekao

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Usljed loših reakcija publike na nastavak "Jokera" na mrežama se dijeli snimak gdje Joaquin Phoenix naizgled Lady Gagi govori kako je film užasan.
"Joker: Folie à Deux", nastavak "Jokera" iz 2019. godine, izašao je u kinima ranije ovog mjeseca u SAD-u uz prilično loše kritike. Novi DC film trenutno ima tek 33 posto na Rotten Tomatoesu, a to prate izvještaji da su pojedini gledaoci čak napuštali kino sale nakon nekoliko minuta gledanja.

Phoenix i Lady Gaga glume u novom filmu, a viđeni su u bliskom razgovoru nakon što su ga gledali na filmskom festivalu. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci kako glumački par razgovara, a mnogi pokušavaju shvatiti šta su komentarisali.

Korištenjem AI alata za čitanje s usana, na društvenim mrežama zaključili su da je Phoenix naizgled nazvao film "užasnim", dok je Gaga insistirala da nije.

Phoenix je nastavio razgovarati o tome kako je kraj "mogao biti drugačiji", dok je Gaga insistirala da joj se sviđao - prema AI alatu.

Negativne kritike koje su stigle za nastavak Jokera prati i priznanje reditelja Todda Phillipsa da je završio s franšizom.

Film je prvog vikenda prikazivanja zaradio 40 miliona dolara na američkoj blagajni, prema procjenama studija, što je manje u odnosu na 96,2 miliona dolara koliko je originalni film zaradio na svom debiju 2019. godine.

Američki mediji opisali su zaradu filma prvog vikenda na Box Officeu kao "razočarenje, šok, posrnuće i pad", a kako prenosi Variety, nastavku "Jokera" treba 450 miliona dolara kako bi bili "na nuli".