Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko bi reko da će godinama poslije biti ispunjeno maloumnim klošarima koje vuku pitovi……..
Toga je vazda bilo i bice ali i toga je sve manje i manje. Sve dodje i prodje jbte Dobrinja je poslije rata bila bukvalno ratna zona par godina kao da rat nije ni stao koliko je bilo kriminala pa je sad ko bombona. U svakoj mahali imas takvih.
Mozda u Zemuni. Alipasino je super naselje
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Prije 40 i kusur godina smo imali što mnogi i danas sanjaju. Nezahvalni smo, duševna bijeda.
Upravo. Gledam snimke prijeratne i ratne Tuzle, i poredim sa ovim danas. Svaka travnata povrsina sa tih snimaka je danas pod betonom, ili je tu nikla neka zgrada. Doslovno smo nazadovali.
Kako je bilo lijepo čisto i uredno dok se balkanci nisu dočepali... 😯
ovi jadnici sto hvale alipasino ocito nikad ni nisu otisli dalje od otoke pa i ne znaju da ima bolje, valjda im je cakija oko pasa normala
al eto nije valjao tito, valja nam sda koja nije u stanju napraviti baraku od rata da valja
U to vrijeme (na stranu sad alipasino kao alipasino) su se pravile skole, igralista i obdanista uz naselja. Danas "investitori" tj. peraci para u saradnji sa vlastima samo skrhse gomilu betona i zgradu do zgrade bez ikakve infrastrukture. Kasnije mi to svi platimo iz budzeta.
Alipasino polje je naselje koje ima apsolutno sve ,jedno od najvecih ne u Bih vec u bivsoj Jugi,naselje pored hiljadu i jedne prodavnice ima 3 ambulante ,poste ,banke ,skole sportske dvorane ,kino ,igralista ,zelene povrsine ...ima Sve sto pola gradova nema
dzaba ne bi zivio u toj dzungli sa krezavim drogerasima da ima 17 kino dvorana samo u a fazi
Vrijeme kada se gradilo planiski, sa dovoljno parking mjesta, zelenih povrsina i igralista za djecu. Danas imamo tibru i mnoge tibre koje su postale spavaonice za djecu i za odrasle. zato imamo sve više osoba sa psihičkim problemima pa i djece. Kada ce konacno doci vlast u KS koja će imati plan razvoja grada i planske gradnje gdje će ljudi moći normalno da žive.
Lijepa vremena, kada su svi šetali i bili fit, osim ovih debelih iz Izvršnog vjeća koji su vozali Mečke sa četri broja na tablicama. Nije bilo ni biciklista, a kamo li vozača auta.
Za 5 godina napravili naselje za 27000 ljudi, a danas jedan most prave 7 godina...
Samo mi nije jasno kako 1984., par mjeseci prije olimpijade, a olimpijada bila u februaru '84?
Hvala ti boze sto sam sa Alipasina ❤️
SFR Jugoslavija!
Klosari i fukare.Nema poganijeg insana do Alpasinca.
Koji sklad i ljepota !!! A ovo danas ??? Ruglo i primitivizam.. uzas
isto je i danas. Zgrade se nisu pomjerile.
To su bila vremena
svaka cast