Ponovo u fokusu
31

Kakve veze ima Jennifer Lopez s P Diddyjem? 1999. je uhapšena zajedno s njim nakon pucnjave

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Nedavno hapšenje P Diddyja skrenulo je pažnju s nedavnog raskida Jennifer Lopez i Bena Afflecka i ponovo u fokus stavilo njenu burnu vezu kasnih 90-ih s nedavno uhapšenim reperom i muzičkim producentom.

Jennifer Lopez i Sean Combs bili su u vezi između 1999. i 2001. godine. Kao i sa svim slavnim vezama Seana Combsa, od prijatelja koji su prisustvovali njegovim bijelim zabavama do štićenika poput Justina Biebera, odnos P Diddyja i Jennifer Lopez ponovo je "pod lupom".

Glumica je bila jedna od mnogih zvijezda kojima je Combs bio mentor tokom kasnih 90-ih i 2000-ih. Počeli su se zabavljati 1999. godine, a veza je prekinuta 2001. godine. Pjevačica i glumica posljednjih godina pozitivno priča o Combsu. U intervjuu za Access Hollywood 2014. godine rekla je da ju je Combs "naučio toliko mnogo stvari", dodajući da "još uvijek postoji toliko međusobnog poštovanja i divljenja" između njih.

Ipak, Lopezini komentari bliže vremenu njihovog razlaza bili su manje sjajni. JLo je 2003. godine u intervjuu za magazin Vibe potvrdila da su raskinuli jer ju je P Diddy prevario.

"To je bio prvi put da sam bila s nekim ko nije bio vjeran. Bila sam u vezi sa Puffom u kojoj sam plakala i ludila, to mi je zaista oduzelo cijeli život", ispričala je.

Kako je izvijestio Forbes, u Lopezinom dokumentarcu iz 2024. godine "The Greatest Love Story Never Told" Lopez je uporedila njenu vezu s Benom Affleckom s prethodnim vezama u kojima je navela da je bilo i nasilnih partnera i nekoliko neugodnih stvari, ali nije precizirala o kome je riječ.

Zajedno s Diddyjem je bježala od policije

Godine 1999. tada 31-godišnji Combs uhapšen je nakon pucnjave u noćnom klubu u New Yorku 1991. godine. U to vrijeme, Combs je bio u pratnji svog tjelohranitelja Anthonyja "Wolfa", 21-godišnjeg repera Jamala "Shyne" Barrowsa i tada 30-godišnje djevojke Jennifer Lopez.

Kako prenosi Forbes, incident je počeo neslaganjem, a završio se pucnjavom u kojoj su tri osobe povrijeđene. Sean Combs i Jamal "Shyne" Barrows suočili su se s višestrukim optužbama, a Combsove su odbačene. Međutim, najteže povrijeđena osoba je uvijek insistirala da joj je Combs pucao u lice. Natania Ruben je rekla za News Nation da je bila spremna da joj "ljekar ukloni dio metka od 9 mm iz lica kako bi ga mogli koristiti kao dokaz".

Ruben je 2008. godine podnijela tužbu od 130 miliona dolara za kompenzaciju protiv Combsa, koja je vansudski riješena u junu 2011. godine. Ruben je tvrdila da joj je Combs pucao u lice.

"Gledala sam ga", rekla je za Daily Beast , "Vidjela sam ga sopstvenim očima" te dodala da je dan njegovog hapšenja "najbolji dan ikada".

Nakon svađe, Combs je napustio mjesto događaja sa Lopez i Jonesom. Njih troje su bili uključeni u potjeru s policijskim automobilima.

Kako prenosi Washington Post, policija je u automobilu pronašla ukradeni pištolj. I Combs i Lopez su uhapšeni i, kako je izvijestio The Guardian, prvobitno su optuženi za kriminalno posjedovanje ukradene imovine. Optužbe protiv Lopez su odbačene preko noći, ali su Sean Combs i Jamal Barrow otišli na suđenje. Diddy se suočio s dodatnim optužbama za podmićivanje, navodno je ponudio vozaču automobila 50.000 dolara da kaže da je pištolj njegov.

Diddy je oslobođen optužbi. Njegov 21-godišnji saoptuženik, Jamal "Shyne" Barrow, optužen je za pet krivičnih djela, uključujući napad prvog stepena, bezobzirno ugrožavanje i posjedovanje oružja. Barrow je oslobođen optužbi za pokušaj ubistva, ali je služio deset godina za svoje optužbe, navodi The New York Times. Niko nikada nije optužen i proglašen krivim za stvarnu pucnjavu.

Lopez je rijetko govorila o pucnjavi, ali se 2000. godine na to osvrnula u intervjuu za britanski ELLE. Rekla je da je to bila potpuna noćna mora.

"Apsolutno nisam imala pojma šta se dešava. Niko nije", kazala je tada.

Prema izvorima Daily Maila, Lopezin tim je trenutno u "visokoj pripravnosti jer očekuju neku dramu jer se sve više ljudi vraća na pucnjavu na Nataniju Ruben. Pjevačica još nije progovorila o Diddyju uprkos teškim optužbama koje su iznijete protiv njenog bivšeg dečka. Njena šutnja je u skladu s tvrdnjama stručnjaka da je većina holivudskih slavnih ličnosti na smrt uplašena "da se umiješa u Combsov slučaj, vjerojatno zbog njihove vlastite umiješanosti ili zbog navodnih prijetnji koje im je Diddy uputio da ih ušutka.