Znate li šta predstavlja?
0

Kanadski glumac privukao pažnju crvenim otiskom dlana na licu i uputio snažnu poruku

L. R.
D'Pharaoh Woon-A-Tai (Foto: EPA-EFE)
D'Pharaoh Woon-A-Tai (Foto: EPA-EFE)
Mladi kanadski glumac D'Pharaoh Woon-AiTa jučer je prisustvovao ceremoniji 76. dodjele nagrada Emmy, gdje je svojoj pojavom privukao pažnju prisutnih i medija.

Naime, 22-godišnji glumac i zvijezda serije "Reservation Dogs" prošetao je crvenim tepihom, a preko usta je imao crveni otisak dlana.

Crveni otisak preko usta tumači se kao tiha izjava solidarnosti s pokretom posvećenim domorotkinjama širom SAD-a i Kanade koje su nestale ili su ubijene.

Prema web stranici neprofitnog pokreta Native Hope, koja se bavim pitanjem nestalih i ubijenih domorodačkih žena crvena ruka označava "sve nestale žene, čiji se glasovi ne čuju, šutnju medija i institucija koje trebaju provoditi ove zakone".

Woon-A-Tai bio je nominovan u kategoriji za najboljeg glavnog glumca u humorističnoj seriji i to za seriju "Reservation Dogs". Iako nije osvojio nagradu, ušao je u historiju kao prvi domorodački glumac koji je nominovan u kategoriji za glavne uloge.

On je ujedno i najpoznatiji je po ulozi Beara Smallhilla u seriji "Reservation Dogs", kojoj je fokus na domorodačkim tinejdžerima u Oklahomi.