Sretne vijesti
34.8k

Kate Middleton dobila bitku s rakom nakon devet mjeseci

L. R.
Kate Middleton (Foto: EPA-EFE)
Kate Middleton (Foto: EPA-EFE)
Princeza od Walesa Kate Middleton dobila je bitku s rakom.

Kensingtonska palača objavila je danas snimak na Instagramu, u kojem se pojavljuju princeza Kate i princ William te njihova djeca.

Princeza Kate otkrila je da osjeća olakšanje jer je njena preventivna hemoterapija završila nakon "nevjerovatno teških i strašnih" devet mjeseci za nju i njenu porodicu. Kako dalje navodi, uskoro se planira vratiti ograničenim javnim angažmanima u nadolazećim mjesecima.

"Učiniti sve što mogu da ostanem zdrava. Posljednjih devet mjeseci bilo je nevjerovatno teško za nas kao porodicu. Život kakav poznajete može se promijeniti u trenu i morali smo pronaći način da prebrodimo oluje i nepoznat put", rekla je Kate i dodala da je njen put do izlječenja i potpunog oporavka dug.

Istakla je da osjeća olakšanje što je konačno završila hemoterapije i da je ova situacija potaknula nju i princa Williama da razmisle i budu zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje mnogi od nas često uzimaju zdravo za gotovo.

Inače, Kate Middleton je u martu otkrila da joj je dijagnosticiran rak. Njena je vijest stigla nedugo nakon što je kralj Charles otkrio da se liječi od raka.