Nekoliko dana prije smrti
0

Liam Payne ostao bez ugovora s izdavačkom kućom: Jesu li problemi u karijeri izazvali bijes pjevača?

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Muzička karijera Liama ​​Paynea naizgled je bila u problemima jer je izdavačka kuća raskinula ugovor s njim samo nekoliko dana prije smrti, a mnogi sumnjaju da je mail povezan s time izazvao njegovu burnu reakciju koja je prethodila smrti.
Jedna od posljednjih osoba koje su razgovarale s njim prije njegovog fatalnog pada prisjetila se da je bio ljut nakon što je pročitao e-mail zbog kojeg je vikao i potom razbio laptop.

Gost hotela je također potvrdio izvještaje da je Liam Payne bio na drogama jer se ponašao pogrešno u hotelu prije svoje smrti.

Ispostavilo se da je pjevač doživio neuspjeh u karijeri samo nekoliko dana prije nego što je pao sa trećeg sprata hotela Casa Sur u Buenos Airesu u Argentini. Stoga se sumnja da je upravo mail koji je dobio bio vezan za to te izazvao njegov bijes.

Prema Daily Mailu, Payneova izdavačka kuća, Universal Music, odbacila ga je samo nekoliko dana prije tragičnog incidenta. Payne je prvobitno potpisao ugovor sa Sonyjem kao dio svog bivšeg dječačkog benda One Direction, ali je u julu 2016. potpisao novi ugovor sa Capitol Recordsom, organizacijom u vlasništvu Universala, gdje je nastavio solo karijeru.

Rečeno je da je bio "oduševljen" kada je potpisao ugovor, ali su navodno odustali od saradnje s njim nakon nedavne rekonstrukcije kompanije.

Također, britanski mediji tvrde da je bio primoran da produži svoj ostanak u Argentini nakon što je njegov zahtjev za vizu za boravak u Sjedinjenim Američkim Državama prvobitno odbijen zbog zloupotrebe droga, otkrio je blizak prijatelj.