U sklopu SFF-a
627

Meg Ryan održala masterclass: Čula sam da imate festival pa sam došla u Sarajevo da vidim šta vi to radite

N. C.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Holivudska glumica Meg Ryan danas je održala Masterclass u Bosanskom kulturnom centru (BKC-u).

Moderator masterclassa bio je bh. reditelj Danis Tanović koji je poželio dobrodošlicu holivudskoj zvijezdi u BKC-u. Meg je na sceni pozdravljena gromoglasnim aplauzom u prepunoj sali.

Meg je kazala Danisu da je čula da je u Sarajevu pokrenuo festival te da je došla da vidi šta on to radi, a onda se dotakla činjenice da ne voli biti pred kamerama.

"Čula sam da imate festival pa sam došla da vidim šta radite. Volim dolaziti na festivale. Izgleda nevjerojatno ljudima koji dolaze na ta mjesta. Međutim, ponekad biste željeli imati normalan život. Sjajno je dolaziti na filmske festivale, posebno s neovisnim filmski radnicima", istakla je.

Potom se prisjetila scene iz djetinjstva kada je majka morala "spašavati" na primopredaji nagrade.

"Ja sam bila u osnovnoj školi, znate, i dobila sam nagradu za najboljeg učenika i morala sam da izađem na scenu i kao, hvala svima. Tako da sam se, naravno, previše pripremila. Napravila sam govor na sedam stranica, bilo je to najgore vrijeme, a onda je moja majka morala da se popne na binu i izvuče me", navela je.

Ove godine, Masterclass program Sarajevo Film Festivala nudi izvanrednu priliku za sticanje znanja od iskusnih filmskih stručnjaka o različitim stranama filmske produkcije, režije, pisanja scenarija, glume i drugih važnih elemenata filmske industrije.

Podsjetimo, holivudska glumica Meg Ryan kasno sinoć je stigla u Sarajevo, a večeras će joj biti uručeno Počasno Srce Sarajeva.

Na 30. Sarajevo Film Festivalu holivudskoj glumici je dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva u znak priznanja za njen izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti.