Podnio krivičnu prijavu
0

Mladi hrvatski pjevač napadnut u Zagrebu: Pratili su me i provocirali jer sam gej

N. O.
Foto: Facebook/ Mate Mikić
Foto: Facebook/ Mate Mikić
Mladi hrvatski pjevač Željko Milašinović na svom Facebooku profilu podijelio je da je u petak napadnut u Zagrebu, a tvrdi da je bio meta jer je homoseksualac.

Milašinović je za Jutarnji list otkrio šta se zapravo desilo te da je protiv napadača podnio krivičnu prijavu.

"Pratili su me nekoliko stotina metara, s obzirom na to da sam spisatelj i pjevač, provocirali su me da sam 'peder' i 'šatorska pjevačica'. Nisam se na te komentare obazirao te sam nastavio hodati do semafora", kazao je.

Dodao je kako su se provokacije nastavile na što se nije obazirao: "Jedan od njih me gurnuo te su mi u tom momentu uzeli torbicu sa ključevima, novčanikom i novcem i pobjegli".

Na svom Facebooku prethodno je poručio: "Slučaj je prijavljen policiji, te se duboko nadam da će se uspješno završiti. Žalostan sam samo u kakvom mi to lošem i jadnom svijetu živimo i zašto svako nema pravo na slobodu izbora. Iskreno se nadam samo najboljem iz ove priče jer nekako, još vjerujem u dobro. Hvala policijskoj upravi Črnomerec na izuzetnoj susretljivosti! Neko to gore, vidi sve".

U naknadnoj objavi poručio je da je "krajnje bolesno napasti nekoga zato što je drugačiji, zato što se ne uklapa u masu".

"Sav taj bolesni balkanski mentalitet dolazi od kućnog odgoja. Učite svoju djecu moralnim načelima, učite ih da prihvaćaju različitosti i da je biti poseban nešto predivno! Napadnut sam jer sam homoseksualac i ne, nije mi važno što će ljudi reći. Neko sam ko će i dalje ostati isti, jer da mrzim ne znam. S moje strane ljubav i pozitivna energija s jednim iskustvom više!", poručio je.