Teška sudbina
24

Muzičarka na samrti ispunjava svoju posljednju želju, namjerava obezbijediti sina: Vidimo se u raju

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Američka muzičarka Cat Janice je na samrti, a u svojim posljednjim trenucima se odlučila pobrinuti za to da njen sin Loren bude obezbijeđen nakon što ona umre.

Cat pati od sarkoma, malignog tumora. Nedavno je objavila pjesmu pod nazivom "Dance You Out Of My Head" te pozvala TikTokere da je poslušaju i iskoriste u svojim videima. Autorska prava na pjesmu je ustupila svom sinu, tako da će on dobiti sav novac od ovog singla.

Janice je u novembru 2021. napipala kvržicu na vratu. No, mislila je da nije ništa ozbiljno. U martu 2022. je odlučila otići ljekaru zato što se kvržica povećala.

Saznala je dijagnozu. Išla je na hemoterapiju i operaciju. U julu 2022. je objavila da je izliječena. Nažalost, u junu prošle godine je saznala da se rak vratio, tj. zahvatio pluća.

@cat.janice

Thank you for loving me. Im praying a miracle makes me through this but I think im being called Home. My last joy would be if you pre saved my song “Dance You Outta My Head” in my bio and streamed it because all proceeds go straight to my 7 year old boy im leaving behind. Please please share this, I need to leave this with him. If there is anything you need to know, is that the only opinion of yourself is your opinion. Love yourself and be gentle with others. I hope to make it through this but if not, to all a good night. #cancer #songwriter

♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Početkom ovog mjeseca je pratiteljima na društvenim mrežama otkrila da su male šanse da preživi.

"Jako sam se borila, ali su sarkomi preteški. Sav novac od muzike sam preusmjerila sinu. Željela sam objaviti jos jednu pjesmu prije svog rođendana. Želim da moja posljednja pjesma donese radost i zabavu. To je sve što sam željela kroz borbu s rakom. Voljela bih da vam se mogu obratiti, ali sam izgubila glas. Molim vas da mi učinite uslugu i spasite moju posljednju pjesmu koja se nalazi u opisu mog profila. Hvala vam za ljubav i nadam se da će vam se pjesma svidjeti. Vidimo se u raju", napisala je.

@valeria.lipovetsky

♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

"Dance You Out Of My Head" je postala hit na TikToku. Mnogi ljudi se snimaju kako plešu uz ovaj veseli ritam.

"Ona želi napustiti ovaj svijet u sreći i 'natjerati' ljude da zaplešu. Mislim da to što je objavila 'Dance You Out Of My Head' kao posljednju pjesmu pokazuje kakva je ona osoba", izjavio je njen brat Ipsan.