Brojne reakcije
3

Muzičarku na samrti koja skuplja novac za sina kritikuju jer podržava Izrael: "Ne pomažite joj"

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Američka muzičarka Cat Janice je na udaru kritika zato što na društvenim mrežama podržava Izrael.

"Upravo sam saznala da žena na TikToku u terminalnoj fazi raka koju svi korisnici aplikacije podržavaju tako što puštaju njenu pjesmu podržava Izrael i IDF. Ovo je tako razočaravajuće zbog onoga što se dogodilo, posebno zato što u Gazi iz dana u dan umiru pacijenti koji boluju od raka", napisala je jedna korisnica Twittera.

"Podržavaš genocid. Kako te nije sramota?", "Drago mi je što sam pratila svoju intuiciju i nisam koristila tvoju pjesmu u svojim videima", "Nadam se da si svjesna da je Izrael upravo bombardovao bolnicu u kojoj su pacijenti koji boluju od raka", "Tužno. Mislila sam da si bolja osoba", neki su od brojnih komentara na TikToku.

Bilo je i onih koju smatraju da Janice ne radi ništa pogrešno te da to što prati izraelsku vladu na društvenim mrežama ne mora značiti ništa. Ona se još uvijek nije oglasila povodom kritika na njen račun.

Kao što je poznato, Cat pati od sarkoma, malignog tumora. Nedavno je objavila pjesmu pod nazivom "Dance You Out Of My Head" te pozvala TikTokere da je poslušaju i iskoriste u svojim videima. Autorska prava na pjesmu je ustupila svom sinu, tako da će on dobiti sav novac od ovog singla.

Janice je u novembru 2021. napipala kvržicu na vratu. No, mislila je da nije ništa ozbiljno. U martu 2022. je odlučila otići ljekaru zato što se kvržica povećala.

Saznala je dijagnozu. Išla je na hemoterapiju i operaciju. U julu 2022. je objavila da je izliječena. Nažalost, u junu prošle godine je saznala da se rak vratio, tj. zahvatio pluća. Početkom ovog mjeseca je pratiteljima na društvenim mrežama otkrila da su male šanse da preživi.