Detalji tužbe asistentice
31

Nove uznemirujuće optužbe na račun Kanyea: Je li i njegova supruga žrtva seksualnog ropstva?

N. O.
Nakon vijesti da je bivša asistentica Kanyea Westa Lauren Pisciotta tužila repera za drogiranje i silovanje, objavljene su i desetine novih uznemirujućih tvrdnji navedenih u tužbi.
Nova tužba na 88 stranica koja je podnesena u petak navečer, a čije detalje prenosi DailyMail.com, navodi da je između ostalog asistentici slao screenshote njegovog razgovora s Biancom Censori, koja u to vrijeme nije bila u braku s njim.

Pisao joj je kako želi da ima odnose s njenom majkom, a da ona pritom to gleda. Censori je u to vrijeme bila u SAD-u s radnom vizom, a njena majka je bila u posjeti Los Angelesu iz njihove rodne Australije.

Pisciotta je tvrdila da je Censori odgovorila na Westove poruke, jer je to bio "način, na kojem je insistirao i zahtijevao da ona i drugi zadrže svoje poslove kao i vize".

U tužbi se tvrdilo da ovo uključuje Censori, koja u to vrijeme još nije bila njegova supruga, "već njegova zaposlenica na seksualnim zabavama".

Censori je bila podvrgnuta seksualnom ropstvu za Westa mnogo prije nego što su se vjenčali, prema tužbi. Pisciotta je tvrdila da je West koristio svoje veze u kompanijama kao što su Adidas i Gap kako bi dobio radne vize za promet žena u SAD radi seksualnog iskorištavanja.

Dobivale su "nejasne poslove" u njegovim kompanijama i tjerali su ih da potpišu ugovore o povjerljivosti o svojim iskustvima. Censori je u početku bila tipičan primjer za to. U tužbi se tvrdilo da je često imao seks sa zaposlenima i "rotirajući spisak gostiju" u kancelarijama svoje kompanije Yeezy.

Zaposlenicima je naređeno da naprave improvizirane spavaće sobe koje se sastoje od dušeka na podu, jastuka i ćebeta u sobi ili čak samo ormara. Koristio je i kupatila za osoblje i svlačionice, tvrdi se u tužbi.

Pored toga navodi se da je West slao Pisciotti bizarne poruke o Censori iza njenih leđa, obično seksualne prirode i često uznemirujuće. U tužbi je objašnjeno da je dio Pisciottinih dužnosti - što je uključivalo dostupnost Westu 24 sata dnevno - bio organiziranje prijevoza za žene da ga dočekaju.

Censori je počela raditi za Westa u Yeezyju u novembru 2020. godine i postajali su sve bliži dok je Pisciotta tamo radila. West je objavio pjesmu inspiriranu njom pod nazivom "Censori Overload" 7. decembra 2022. godine, a vjenčali su se kasnije tog mjeseca.

To je bilo samo nekoliko sedmica nakon što je Pisciotta rekla da je otpuštena, a West je odbio platiti otpremninu od 3 miliona dolara.

Upravo su Biancina izdanja u javnosti privlačila pažnju i izazivala zabrinutost da to radi protiv svoje volje, što navodi iz tužbe asistentice dodatno potvrđuju.