Osjećao se kao domaćin
15

Nusret poručio da se više neće pojavljivati na sportskim prvenstvima: Nije mi se sviđala pažnja

L. R.
Lionel Messi i Salt Bae (Foto: Twitter)
Lionel Messi i Salt Bae (Foto: Twitter)
Popularni turski kuhar Nusret Gocke nedavno je izjavio da više nikada neće kročiti na igralište Svjetskog prvenstva nakon što se fotografisao sa peharom u Kataru prošle godine.
Naime, reprezentacija Argentine tada je pobijedila Francusku, a mnogi su čekali trenutak kada je Lionel Messi trebao podići pehar od 18-karatnog zlata, čija se vrijednost procjenjuje na oko 20 miliona američkih dolara.

Na igralištu se tada našao i popularni kuhar, koji je u rukama držao upravo ovaj pehar. Mnogima se nije svidjleo što vide njega, jer dodirivanje pehara dozvoljeno je samo pobjednicima Svjetskog prvenstva i šefovi ma država.

Govoreći u intervjuu za The Times, Nusret je objasnio da se osjećao kao domaćin na terenu, zbog činjenice da je živio u Argentini i da su mnogi igrači posjetili njegov restoran.

"Ne mogu učiniti ništa u vezi s tim što sam bio tamo, ali nikada više ne bih stao na teren na kojem se održava Svjetsko prvenstvo. Nisam otišao na teren da se reklamira, samo sam osjećao potrebu biti tamo", objasnio je Nusret.

"Bilo je još najmanje 1.000 ljudi na terenu, ali kada pokažu video, vide da sam to bio samo ja. Nikada nisam želio nekoga zasjeniti. Nije mi se sviđala pažnja" , poručio je on.

Podsjećamo, nakon pojavljivanja u finalu Svjetskog prvenstva u nogometu, Nusret poznat i pod nadimkom Salt Bae svakodnevno je na meti kritika javnosti, koja pažljivo prati njegove poteze.