Izašao je iz pritvora
49

Oglasili se Timberlakeovi advokati: Evo šta su poručili nakon što mu je zabranjeno da vozi godinu dana

L. R.
Justin Timberlake (Foto: EPA-EFE)
Justin Timberlake (Foto: EPA-EFE)
Nakon što mediji objavili da je Justin Timberlake uhapšen, sada se oglasio i tim advokata koji je preuzeo pjevačev slučaj.

Prema izjavi koju je dobio Page Six, ured državnog advokata Edwarda Burkea Jr., naveo je da se Burke raduje što će raditi na ovom slučaju.

"Gospodin Burke se raduje energičnoj odbrani gospodina Timberlakea od ovih optužbi. Imat će puno toga za reći u pravo vrijeme. Trenutno čeka poziv od ureda tužitelja", ističu.

Inače, Timberlake je priveden u noći s ponedjeljka na utorak nakon što je pio s prijateljima u baru American Hotela u Sag Harboru. Pjevač je optužen za vožnju u alkoholiziranom stanju i dva druga prometna prekršaja, uključujući to što se nije zaustavio na znak "stop" i nije se zadržavao u jednoj prometnoj traci tokom vožnje.

Nakon što ga je policija zaustavila, on je odbio izvršiti testiranje na alkohol te tvrdio da je popio samo jedan martini. Prema policijskom izvještaju, Timberlake je bio nestabilan na nogama te je pao na testiranju. Policija je opisala da pjevač ima "zakrvavljene i staklaste" oči, jako smrdi na alkohol, kao i da je usporeno govorio i nije mogao zadržati pažnju.