Netflixov projekat
40

Oskarovac neprepoznatljiv na setu novog filma: Možete li pretpostaviti o kome je riječ?

N. O.
Foto: SplashNews.com
Foto: SplashNews.com
Okružen produkcijskim timom, irski glumac Cillian Murphy snimao je scene za svoj novi film "Steve", a na fotografijama sa seta djelovao je potpuno neprepoznatljivo.

Murphy preuzima glavnu ulogu kao direktor koji se bori za čuvanje integriteta svoje škole. Tokom snimanja u Somersetu, glumac je viđen s kapuljačom navučenom preko glave dok je hodao ulicom u prljavoj košulji.

Njegovo lice također je bilo umazano prljavštinom, dok je prosijeda brada sakrila njegove prepoznatljive crte lica.

Oscarom nagrađeni glumac snimao je svoje posljednje scene na setu predstojećeg projekta, Netflixove adaptacije romana "Shy" iz 2023. autora Maksa Portera.

Film, preimenovan u "Steve" za Netflix, razvija Murphyjeva vlastita producentska kuća Big Things Films. Snimanje je počelo 24. maja 2024., a posljednje scene su snimljene u Bathu 5. jula.

Murphy, najpoznatiji po ulozi Tommyja Shelbyja u BBC-jevoj kriminalističkoj drami "Peaky Blinders", glumi direktora koji je zadužen za školu za dječake s poteškoćama u ponašanju.

Prošlog mjeseca Netflix je potvrdio da će Murphy ponoviti ulogu Shelbyja u filmu "Peaky Blinders". Produkcija bi trebala početi kasnije ove godine po scenariju tvorca "Peaky Blindersa" Stevena Knighta.

"Čini se da Tommy Shelby nije završio sa mnom... Veoma je zahvalno ponovo sarađivati ​​sa Stevenom Knightom i Tomom Harperom na filmskoj verziji 'Peaky Blinders'. Ovo je za fanove", kazao je Murphy po objavi vijesti o nastavku.