Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko meće taj i zameće..
kod umjetne oplodnje je velika vjerovatnoca da ce majka roditi blizance
Ne postoji umjetna oplodnja. Postoji potpomognuta. Da te ikad zainteresovalo kako se razvija embrij, kako se ćelije dijele ili umiru, znao bi da nema ništa umjetno. Izgleda fascinantno. Doktori pomognu koliko mogu, ali je ta pomoć vrlo ograničena. Ako nešto neće da se desi, može biti savršeno prekrasan embrij i savršeno prezdrava žena, al do trudnoće neće doći - i obrnuto.
Da nikad nisam bila religiozna, postala bih samo nakon prikaza razvoja embrija. Ma fascinantno, da padneš od ljepote i moći u tako sitnoj stvari, vremenski super preciznoj… i onda dodje neko i kaže umjetna oplodnja. Nema tu nista umjetno! Vjerovatno bi neki ljudi voljeli da ima, jer onda bi doktori imali potpunu kontrolu, al ne!