Kontroverzni reditelj
24

Oženio je njenu kćerku, imaju i djecu: Mia Farrow uprkos tome razumije kolege koje rade s Woodyjem Allenom

I. S.
Foto: X - EPA-EFE
Foto: X - EPA-EFE
Glumica Mia Farrow je tokom gostovanja u emisiji "CBS Sunday Morning" rekla da razumije svoje kolege koje i dalje rade s njenim bivšim partnerom, rediteljem Woodyjem Allenom.

Ona je bila u vezi s Woodyjem od 1980. do 1992. godine. Glumila je u 13 njegovih filmova. Nakon što su raskinuli, on je oženio njenu usvojenu kćerku Soon-Yi Previn. Dylan Farrow, njena druga kćerka, optužila je reditelja da ju je zlostavljao kada je imala sedam godina. Woody nikada nije zvanično optužen.

Voditelj Seth Doane pitao je glumicu može li razdvojiti svoj glumački angažman u njegovim filmovima od ličnih problema koji su uslijedili.

"U potpunosti razumijem ako glumac odluči raditi s njim. Nisam od onih koji bi rekli: 'Oh, ne bi to trebao raditi'", navela je Mia.

Još nekoliko ljudi iz svijeta filma je navelo da je razočarano Woodyjem. Kate Winslet i Drew Barrymore izrazile su žaljenje što su glumile u njegovim filmovima, a Colin Firth i Greta Gerwig rekli su da nikada više neće raditi s njim.

Timothee Chalamet i Rebecca Hall donirali su svoje plate zarađene u njegovim filmovima pokretu Time's Up. Mia je ranije izjavila da najviše žali što je pozvala Woodyja da bude dio njene porodice. On sa Soon-Yi Previn ima dvije kćerke.