Prva noć
71

Polufinale Beovizije: Ko su favoriti za predstavnike Srbije na Eurosongu

I. S.
Luke Black (Screenshot: YouTube/rtspesmaevrovizije)
Luke Black (Screenshot: YouTube/rtspesmaevrovizije)
Večeras je počela Beovizija, odnosno Pesma za Evroviziju, takmičenje na kojem će Srbija izabrati svog predstavnika na ovogodišnjoj Euroviziji u Liverpoolu.

Večeras, tokom prvog polufinala predstavit će se 16 kandidata. Sutra će nastupiti još 16, a finale je zakazano za 4. mart. Voditelji ceremonije su Milan Marić i Dragana Kosjerina.

Večeras nastupaju: Mattia Zanatta, Adem Mehmedović, Nađa, Tijana Dapčević, Stefan Zdravković, Filip Baloš, Filip Žmaher, Luke Black, Angellina, Emphaty Soul Project, Stefan Maljković Shy, Bend Hercenšlus, Savo Perović, Igor Stanojević i Boris Subotić.

Sudeći prema dosadašnjim reakcijama i broju pregleda na YouTube kanalu Beovizije, favorit je Zejna s pjesmom "Rumba". Pjesmu je do sada poslušalo gotovo dva miliona ljudi.

Na drugom mjestu favorita je Princ, koji je snimio pjesmu "Cvet sa Istoka". Prikupio je 1.4 miliona pregleda. Zanimljivo je i to da je grupa Hurricane ponovo popularna. Nove članice predstavile su singl "Zumi zimi zami" i imaju gotovo 800.000 pregleda. Publika željno očekuje i njihove nastupe.