"Da sam ja neko" u Rijeci
929

Posebno emotivan trenutak: Enis Bešlagić na predstavi dodijelio nagradu hrabroj Sedini

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bh. glumac Enis Bešlagić sinoć je sa svojom predstavom "Da sam ja neko" gostovao u Rijeci, a posebno emotivan trenutak desio se prilikom uručenja njegove nagrade "Enisov najsmijeh" Sedini Muhibić.

Naime, kao što to obično biva po završetku predstave "Da sam ja neko", Bešlagić nekome iz publike dodijeli nagradu "najsmijeh", a ovaj put je izbor pao na Sedinu.

Njena životna priča i borba je inspiracija za mnoge - odrasla je kao dijete SOS dječijeg sela, bavila se skijanjem, glumom, imala je nekoliko operacija koljena, a tokom pandemije je u bolnici provela skoro dvije i po godine. Sve to je nije pokolebalo te je nastavila s borbom i uveseljavanjem drugih, a zbog čega joj je Enis i uručio nagradu.

"Ja bih ovu nagradu poklonio nekome ko je domaći iz Sarajeva i zove se Sedina", kazao je Enis, a ona je bila prilično iznenađena te mu je poletila u zagrljaj.

"Ne znam kad sam je posljednji put mogao ovako zagrliti, jer je nažalost uvijek bila pod maskama i uvijek bih pazio da joj ja nešto ne prenesem. Ona se borila i bori, hvala Bogu ima više pozitive od mene", kazao je Enis.

Muhibić je priznala koliko ju je nagrada iznenadila i da je već šesti put na predstavi. Uzevši u obzir da je bolesna jako dugo, zahvalila se ekipi ljekara koji su također prisustvovali predstavi, a koji je već godinama liječe.

Predstava "Da sam ja neko" je autorsko djelo Enisa Bešlagića, koja je sačinjena od dvije forme, a to su monodrama i stand up komedija. On se ovim putem predstavio s nizom anegdota iz vlastitog života i izuzetno bogate umjetničke karijere.

Kombinacija monodramske izvedbe i stand up komedije do sada nikog nije ostavila ravnodušnim, a Bešlagić publici predstavlja niz anegdota iz vlastitog života i izuzetno bogate umjetničke karijere.

Nedavno je za Klix.ba otkrio kako dogovara i prednovogodišnje izvođenje predstave.

"Reakcije su zaista fantastične. Jako je emotivna predstava na kraju, ljudi to doživljavaju na najljepši mogući način. Ovo je predstava u kojoj zaista nema nikakvih psovki, vrijeđanja, vulgarnosti, politike, viceva itd., već podsjeća na neke davno zaboravljene vrijednosti, na neke lijepe emocije. I naravno da je već svi nazivaju misijom jer u vremenima kada se mnogo spominje riječ rat, mi idemo po regionu, igramo po gradovima čak i u onim koji se zovu podijeljeni gradovi naša publika sjedi zajedno i zajednički se smije i plače s nama. Tako da sam jako ponosan na ovu predstavu koja sama od sebe namijenjena za sve generacije. Ova predstava je misija ljubavi i ljepote. Sretan sam što sam dio takvog projekta", ispričao je za Klix.ba o predstavi.