Druga strana slave
60

Prijatelj i frizer Liama Paynea otkrio: Bio je toliko bolestan da nije mogao ozdraviti

L. R.
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Blizak prijatelj i frizer tragično preminulog Liama Paynea Luke Benson progovorio je problemima koje je pjevač imao.
Nakon što je vijest o njegovoj smrti šokirala javnost, blizak prijatelj odlučio je otkriti u kakvom se stanju pjevač nalazio. Benson tvrdi da je Payne bio "toliko bolestan da nije mogao ozdraviti" te da je velika popularnost bila jedan od faktora zašto se nije mogao oporaviti.

"Ne mogu vjerovati. Hvala ti za najbolje trenutke. Neki od nas imali su sreću vidjeti najbolju verziju tebe. Tako mi je žao. Nisi izabrao ovu stranu slave. Molim vas da niko ne komentariše ili ne nagađa što se dogodilo, ako ne zna. Budite ljubazni. Bio je tako drag, ali bio je toliko bolestan da nije mogao ozdraviti, što je dovelo do nekih stvari koje nije trebao učiniti. Bio je u zabludi i imao je previše povjerenja u ljude. Ne zaboravite da je mnogima bio prijatelj", naveo je Benson na društvenim mrežama.

Nakon što je jednom prilikom bio u bolnici, Liam se putem YouTubea zahvalio onima koji su bili uz njega.

"Definitivno sam napravio puno grešaka i od nas pet neko je morao i nažalost to je palo na mene. Htio bih se zahvaliti ostalim momcima što su bili uz mene jer niti jednom niko nije rekao ništa negativno", poručio je tada Liam, govoreći ostalim članovima One Directiona.

Podsjećamo, Liam Payne tragično je preminuo nakon pada s balkona hotela u Argentini. Šef hitne službe u Buenos Airesu otkrio je da je pjevač preminuo zbog višestrukih povreda, uključujući frakturu lobanje. Prema istrazi, Payne vjerovatno nije bio svjestan pada.

Također, ranije su naveli da sve ukazuje na to da je muzičar bio sam kada se nesreća dogodila i da je pod utjecajem droga ili alkohola. Fotografije hotelske sobe u kojoj je boravio neposredno prije smrti prikazuju razbijen televizor te opojna sredstva.