Najmlađa imala 13 godina
4

Protiv P Diddyja podignuto još pet tužbi, žrtve tvrde da su ih i druge slavne ličnosti zlostavljale

L. R.
P Diddy (Foto: EPA-EFE)
P Diddy (Foto: EPA-EFE)
Advokat Tony Buzbee, koji zastupe žrtve u slučaju protiv repera P Diddyja, podnio je novih pet tužbi.
Nakon što je prošle sedmice objavio šest novih tužbi, Buzbee je danas dodao još pet, što je trenutno više od 130 optužbi protiv 54-godišnjeg repera.

Kako pišu strani mediji, tužbe su podnijela dva muškarca i tri žene, a mjesta i datumi navodnih napada su različiti. Jedna od žrtava tvrdi da je imala 13 godina, kada se napad dogodio. U tužbi je istaknuto da se situacija dogodila 2000. godine u New Yorku na zabavi nakon dodjele Video Music Awards.

Tada je navodno bila drogirana i kada je otišla u sobu da legne, P Diddy je ušao u sobu s jednom muškom i jednom ženskom osobom, koje su označene kao slavne ličnosti. Dalje se navodi da su je Diddy i muška osoba silovali, dok je ženska osoba gledala.

Jedan od muškaraca navodi da se napad dogodio na zabavi iz 2022. godine, gdje mu je Diddy navodno ušao u privatnu kancelariju, skinuo mu hlače i "zgrabio" genitalije. U optužnici se navodi da je napad prekinuo poznati sportaš.

U drugoj optužnici navodi se da je P Diddy drogirao i seksualno zlostavljao žrtvu zajedno s jednom osobom sa "A" liste.

Podsjećamo, reper P Diddy uhapšen je 17. septembra u New Yorku, a trenutno je pritvoru, gdje će ostati do početka suđenja koje je zakazano za 5. maj 2025. godine.