Kultura na ulice
473

Rade Šerbedžija održao koncert ispred Narodnog pozorišta: Ni kiša nije uspjela pokvariti njegovu magiju

N. C.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor na trgu Susan Sontag održali koncert te priredili noć za pamćenje sarajevskoj publici.

On je izveo svoje bezvremenske hitove, a na Pozorišnom trgu mjesta su bila ispunjena poštovaocima lika i djela legendarnog umjetnika koji je svojim nastupom zasigurno opravdao njihova očekivanja. Koncert nije prekinula ni kiša, a publika je insistirala da se nastup nastavi. Međutim, na kraju koncert je završen ranije zbog jakog pljuska.

Šerbedžija pred večerašnji nastup istakao kako se uvijek posebno osjeća kada dođe u naš glavni grad.

"Lijepo mi je uvijek kad dođem u Sarajevo i to zna i moja publika koja me očekuje. Sarajevo uvijek ima još jednu dodatnu dimenziju kod svih nas koji se bavimo umjetnošću. Ja bar tako mislim i osjećam. Tako da su to opet nekako posebni koncerti", kazao je.

Ovaj koncert je održan u sklopu programa Kultura na ulice, specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo, koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Jedan od najuspješnijih glumaca naših prostora je i u ovoj godini snimao velike internacionalne uloge te zabavljao velike regionalne publike svojim koncertima uz Zapadni kolodvor u Beču, Zagrebu, Ljubljani, Kastvu, Bjelovaru i izvodeći svoje poznate spektakle na Brijunima.