Spomenula njenog sina
28

Rudan prozvala Maju Šuput: Da je ovo pravna država, braniteljica bi roditeljima oduzela potomka

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Hrvatska književnica Vedrana Rudan prozvala je pjevačicu Maju Šuput jer smatra da svog sina Blooma previše izlaže javnosti.

"Kakvi nas osjećaji obuzimaju kad dijete koje još nije navršilo četiri godine na pozornicu šutne najveća hrvatska 'zvijezda' Maja Šuput pa onda to dijete o kome svako od nas sve zna na maminom koncertu udara u bubnjeve dok publika oduševljeno svr-ava?", između ostalog je napisala u tekstu naslova "Zašto me prodaješ, mama?".

Zatim je navela da nema razlike između malog manekena i romskog djeteta zato što oboje zarađuju novac za roditelje umjesto da uživaju u djetinjstvu.

"Da je ovo pravna država, braniteljica dječijih prava oduzela bi glamuroznim roditeljima njihovog potomka i dala ga u dobre ruke", napisala je.

Dalje je navela da godinama prati ovu tužnu i odvratnu priču i pita se kad će konačno djeca zabavljača i zabavljačica prestati biti roblje u grabežljivim kandžama svojih roditelja koji uz pomoć njih prodaju sve što mogu prodati.

"Nije li, kad govorimo o trgovanju djecom, potpuno svejedno da li roditelji prodaju musavu deriščad boje čokolade ili bijeli, namirisani komad četverogodišnjeg mesa?", navela je.