Turneja Gloria
9

Sam Smith ponovo na meti kritika: Sotonistički performans s fetiš opremom dok su djeca u publici

Klix.ba
Sam Smith (Foto: EPA)
Sam Smith (Foto: EPA)
Britanski pjevač Sam Smith ponovo je potaknuo burnu raspravu na internetu zahvaljujući još jednoj kontroverznoj izvedbi.

Nagrađivani pjevač u velikom stilu ove sedmice započeo je svoju dugo očekivanu turneju pod nazivom "Gloria", tako što se na sceni pojavio u različitim outfitima gdje je nosio crvene đavole rogove, prozirnu odjeću, mrežaste čarape i naljepnicama za bradavice.

Ali dok Samovi fanovi koji vole njegov način umjetničkog izražvanja uživali u nastupu, kritičari su se ponovno namjerili na ovog 30-godišnjeg pjevača, optužujući ga za "sotonske" i "seksualizirane" nastupe.

"Sotonistički performans prepun seksualnih referenci, fetiš opreme, striptiza i grotesknog oponašanja seksualnih činova na pozornici dok su djeca bila u publici", "Kada znaš pjevati, ne treba ti seksualizacija", "Vrag", "Odvratno", "Završili smo u posebnom krugu pakla", bili su samo neki od negativnih komentara.

Turneja Sama Smitha također uključuje korištenje religioznih slika, - a inspiraciju pronalazi u zvijezdama poput Madonne, Nicki Minaj i Lady Gage, koje su također izazvale kontroverze zahvaljujući uključivanju religije u svoju umjetnost.

Podsjećamo, slavni pjevač je na ovogodišnjoj dodjeli Grammy nagrada zajedno sa saradnicom Kim Petras izašao na binu u Crypto.com Areni u Los Angelesu gdje je izveo svoj singl "Unholy", a kritičari su nastup okarakterizirali kao "demonski".