Nakon prozivki u emisiji
112

Selma Bajrami odgovorila Vučiću: Ne mogu da mrzim Srbe, ponosna sam što su u BiH svi dobrodošli

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Selma Bajrami se osvrnula na tvrdnje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da mrzi Srbe poručivši da "ona to ne može" kao i da je ponosna što su u BiH svi dobrodošli.

Vučić je tokom gostovanja na Pink televiziji govorio o Severininom zadržavanju na granici sa Srbijom, a tom prilikom pomenuo je i Selmu Bajrami kojoj je bio zabranjen ulazak u ovu zemlju.

Optužio ju je da mrzi Srbiju, a bh. pjevačica se potom oglasila na Twitteru kazavši da ima potrebu da "odbrani sebe i svoju čast".

"Ne znam na osnovu čega je to zaključio, s obzirom na to da sam skoro sve svoje albume snimila upravo u Beogradu, da su moji saradnici i prijatelji Srbi, kako bih ih mogla mrziti? Ja mogu samo da mrzim nečije postupke i djela. Ne mogu da vjerujem čime se predsjednik jedne države bavi, i generalno političari. Ja sam nažalost sada prinuđena da se na neki način bavim politikom kako bih odbranila svoj ugled i dostojanstvo", poručila je Selma.

Istaknula je da svako ko je poznaje "zna ko je", kao i da nema potrebu da se pravda bilo kome.

"Kao neko ko je održao dva besplatna koncerta u Beogradu, prvi 2022. godine, a drugi 2023. godine, ja ne mogu da mrzim Srbe. Iako su mi organizatori oba koncerta nudili honorar, odbila sam jer sam željela pokloniti beogradskoj publici spektakl. I to sam učinila od srca", navela je.

Potom je poručila kako je u 2024. godini neprihvatljivo da se bilo kome zabranjuje ulazak, nastup, mišljenje ili stav.

"Ponosan sam što je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj su svi dobrodošli, bez obzira na različitosti. Severina zaslužuje svako poštovanje za svoju hrabrost", navela je na kraju.