Prošla kemoterapije
6

Sjećate li se Pam iz serije "The Office"? Otkrila je da joj je prošle godine dijagnosticiran rak

Klix.ba
Jenna Fisher (Screenshot/Instagram)
Jenna Fisher (Screenshot/Instagram)
Glumica Jenna Fischer koja je najpoznatija po ulozi Pam Beesly u seriji "The Office" otkrila je da joj je prošle godine dijagnosticiran rak dojke.

Ovu informaciju odlučila je podijeliti povodom mjeseca podizanja svijesti o raku dojke, pa istakla da je prošla proces kemoterapije i da je sada zdrava.

Kroz objavu na svom Instagram profilu detaljno je opisala svoju dijagnozu koja joj je uspostavljena u oktobru prošle godine kada je išla na rutinsku mamografiju.

Nakon loših rezultata ona je išla na dalje pretrage gdje joj je u decembru dijagnosticiran prvi stadij trostruko pozitivnog raka dojke. Kako je potvrdila, njen oblik raka bio je agresivan, ali ipak izlječiv.

U januaru ove godine imala je operaciju uklanjanja dijela tkiva dojke, a rak se nije proširio. Kako bi bila sigurna da se rak neće vratiti, odlučila se na kemoterapiju u februaru, a onda i zračenja u junu.

"Sretna sam jer mogu reći da se osjećam odlično", kazala je.

Zahvaljujući perikama i šeširima svoju bolest je uspjela zadržati u tajnosti, a odlučila je javno progovoriti kako bi potaknula druge da se naruče na mamografiju i poduzmu potrebne mjere za rano otkrivanje raka.

"Nazovite svog ljekara odmah i otiđite na pregled. Moj tumor je bio toliko mali da se nije mogao napipati na fizičkom pregledu. Da sam čekala šest mjeseci duže, stvari su mogle biti puno gore i moglo se proširiti", poručila je.

Govoreći o samoj borbi s bolešću ona je istakla da se uz ovu dijagnozu život odmah mijenja. Kako tvrdi, sve se svodi na preglede kod ljekara, rezultate pretraga, tretmane i u konačnici oporavak.

"U vašem životu odjednom je sve usmjereno samo na borbu protiv raka", tvrdi Fisher.

Posebnu zahvalnost izrazila je kolegici iz "The Officea", Angeli Kinsey tvrdeći da je ona dugo vremena bila jedina osoba koja je znala za njenu borbu s bolešću.

Glumica Jenna Fischer je u braku s rediteljem Leejem Kirkom od 2010. godine, a imaju dvoje djece, sina Westona Leeja I kćerku Harper Marie.