Ima 19 godina
53

Snimljen sin Angeline Jolie i Brada Pitta koji se rijetko pojavljuje u javnosti, ne vapi za slavom

I. S.
Foto: Backgrid
Foto: Backgrid
Pax Thien Jolie-Pitt, 19-godišnji sin Angeline Jolie i Brada Pitta, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, snimljen je dok je šetao Los Angelesom.

Za razliku od mnoge djece poznatih ličnosti, on ne vapi za slavom. Nedavno je objavljeno da se bavi umjetnošću, ali da to navodno radi pod pseudonimom Embtto.

Inače, on je rođen u novembru 2003. godine u Vietnamu. Tada se zvao Pham Quang Sang. Odrastao je u sirotištu Tam Binh. Njegova biološka majka Pham Thu Dung bila je ovisnica o heroinu, koja je pobjegla kada mu je dva dana nakon rođenja dijagnosticiran problem s jetrom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Angelina ga je 2007. usvojila. Odlučila mu je promijeniti ime u Pax Thien, koje znači "mirno nebo". U jednom intervjuu kazala je da je on po prirodi buntovnik i da mrzi paparazze. Brad i ona imaju još petero djece: Shiloh, Vivienne, Knoxa, Maddoxa i Zaharu.

Podsjećamo, ovaj glumački par se odlučio razvesti 2019. Optužila ga je za porodično nasilje. U julu prošle godine dobila je tužbu protiv njega zbog prodaje udjela u francuskoj vinariji, koja se nalazi u sklopu dvorca Miraval.

Inače, početkom prošlog mjeseca počele su se širiti glasine da je u ljubavnoj vezi s glumcem Paulom Mescalom. Viđeni su u jednom londonskom kafiću, a pridružila im se i Shiloh.