Protjeran na tri mjeseca
23

Supruga Sergeja Trifunovića nakon hapšenja glumca: Kažnjen je zbog memea, ne osjeća se dobro

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Isidora Trifunović, supruga Sergeja Trifunovića, komentarisala je njegovo hapšenje u Hrvatskoj te zabranu ulaska, kazavši da se ne osjeća dobro s obzirom na okolnosti.
Isidora je govorila u emisiji Blic uživo te je govorila o razlozima njegovog hapšenja kazavši: "Sergej je kažnjen zbog meme fotografije, on nije autor te fotke, on je distributer. Fotografija je bila sporna. Ovaj slučaj nema veze sa onim od prošle godine u Splitu. Sergej je tada bio osuđen i tu kaznu je platio. S obzirom na to da nije bio na teritoriji Republike Hrvatske kada se desila ta meme fotografija, nama nije jasno da li je on podložan hrvatskim zakonima".

Dodala je kako mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku te otkrila i kako se srbijanski glumac osjeća povodom cijelog slučaja.

"Odmorili smo, prošetali, on je razočaran zbog načina na koji su postupali prema njemu. Ne osjeća se dobro s obzirom na okolnosti. Meni roditelji žive u Hrvatskoj, niko nam ne garantuje šta će se desiti ako sljedeći put odlučimo zajedno da idemo kod njih", ispričala je.

Podsjetimo, Trifunović je protjeran iz Hrvatske na tri mjeseca, a nakon presude na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu gdje je dobio kaznu od 60 dana uslovnog zatvora, koja se neće izvršiti ako u toku jedne godine ne počini isto djelo.

Trifunović je u ponedjeljak navečer uhapšen na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku nakon čega je priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu gdje je održano ročište. Tada mu je kao mjera predostrožnosti oduzet pasoš. Trifunović je dan ranije rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se tereti.

Predmet istraživanja je Trifunovićeva objava na Instagramu od prošle godine, kada je nakon prošlogodišnjeg hapšenja u Splitu, vrijeđao splitske policajce na svom profilu pri povratku u Srbiju.