Sve za lajk
8

Švedska influenserka negira da se pretvarala da je crnkinja kako bi bila poznata na Instagramu

Klix.ba
Fotografija: Twitter
Fotografija: Twitter
Devetnaestogodišnja Emma Hallberg je postala popularna na Instagramu nakon što je počela objavljivati snimke i fotografije svojih modnih kombinacija i stila šminkanja, a ima veliki broj pratilaca koji su mislili da je ona crnkinja zbog kovrdžave kose i tamnog tena. No, nedavno je na internetu osvanula njena fotografija koja je prikazuje u potpuno drugačijem izdanju.

Nakon što je Emma Hallberg stekla veliku popularnost na društvenoj mreži Instagram, njena fotografija je izašla iz tajnosti i na taj način otkrila sve što je ona skrivala.

"Iskreno, mislio sam da je crnkinja", napisao je jedan Twitter korisnik, dok su drugi dodavali da su mislili da je mulatkinja.

Optužili su je za "blackfishing" objašnjavajući taj termin kao lažiranje boje kože i rase radi sticanja slave. Nakon što je njena tajna fotografija dospjela u javnost, Emma nije imala drugu opciju osim da se izjasni o cijeloj situaciji.

"Naravno da sam bijele puti, nikad nisam ni tvrdila da sam nešto drugo. I nema fotografija koje su prije ili poslije, imaju samo dvije različite uslikane u različito vrijeme na različitim događajima. To je to", rekla je.

Ona se kasnije ponovo izjasnila na Instagramu, pokušavajući objasniti cjelokupnu situaciju svojim fanovima.

Fotografija: Twitter
Fotografija: Twitter

"Dopustite da objasnim. Vjerovatno ste vidjeli te dvije fotografije jednu do druge na svim mogućim platformama. Prva, na kojoj sam bijela, je snimljena prije dvije godine, kad nisam bila našminkana i kada sam imala ispeglanu kosu. A druga je snimljena u julu ove godine kad sam se vratila s odmora i našminkala. Osuđivali su me da sam namjerno 'bojila kožu' i išla u solarij, kovrdžala kosu i povećavala usne, a ja nisam uradila ništa od toga", napisala je dodavši uz to nekoliko svojih fotografija s plaže na kojima je napisala da njena koža dobro tamni na suncu.

Da bi dodatno potvrdila svoje izjave, ona je postavila fotografije svog brata i oca koji također imaju tamniji ten.

"Kao što vidite, oni također lako potamne", napisala je.

Osim toga, podijelila je fotografiju svoje majke koja ima kovrdžavu kosu i tako dokazala da i ona ima prirodne lokne te je rekla da je koristila puder kako bi izjednačila boju lica i ostatka tijela, jer njeno lice nikada ne potamni dovoljno na plaži.